ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

0 8ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και οι παράλληλοι αγώνες στο Π.Φάληρο


Περισσότεροι από 2.500 δρομείς από 42 χώρες όλου το κόσμου έδωσαν ραντεβού την Κυριακή 23 Απριλίου στο Φλοίσβο για τον Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες. Στην όγδοη χρονιά της η διοργάνωση με τη συνδρομή των δεκάδεν εθελοντών της, κατάφερε να ενώσει με επιτυχία επαγγελματίες και ερασιτέχνες λάτρεις του τρεξίματος που στήθηκαν στην εκκίνηση των επτά διαφορετικών κουρσών στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Κεντρικό τους σύνθημα, ήταν το «Τρέχω & Βαδίζω.  Δίνω αξία στα βήματά μου!  Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Τώρα!», ενισχύοντας με τη στάση τους τους σκοπούς της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας. Παράλληλα, υπό τη σκέπη του πρώτου ιστορικά ημιμαραθωνίου της Αθήνας, αναπτύχθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων, δείχνοντας πως το τρέξιμο έχει πολλές πτυχές πέρα από την γνωστή αθλητική του.

Σε όλο το μήκος των διαδρομών μουσικά σύνολα και μεμονομένοι μουσικοί από το Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου έπαιξαν μελωδίες για να ενθαρρύνουν τους δρομείς και να δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στα πλαίσια του προγράμματος «Μουσική και Μουσικοί πάνω στο κύμα». Στις τελετές των βραβεύσεων βρέθηκαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Κρητών Παλαιού Φαλήρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου “Η Τιτάνη”. Ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο στις απονομές, μεταφέροντας τα μετάλλια και υποστηρίζοντας τη διαδικασία.


Στο μεγάλο άθλημα της ημέρας, τον Ημιμαραθώνιο, πρώτος το νήμα έκοψε ο Γιάννης Ζαχαράτος του Ολυμπιακού με επίδοση 1.20.18. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Χάρης Στασινός του Marathon Club με 1.22.23 και την πρώτη τριάδα ολοκλήρωσε ο Νικόλαος Κοσμίδης με 1.24.45. Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών στο πιο ψηλό βάθρο ανέβηκε η Παυλίνα Σαραντοπούλου της ομάδας PFRT με 1.35.37 με δεύτερη την Ελίνα Μακρίδη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά με 1.37.59. Τρίτη ήρθε η Ειρήνη Κεφαλίδη με 1.38.26.

Στη σκυταλοδρομία του ημιμαραθωνίου, νικητές αναδείχτηκαν ο Μιχάλης Καλομοίρης με τον Ματθαίο Τζιγέρογλου από τον Απόλλωνα Δυτικής Αττικής με επίδοση 1.17.18. Δεύτεροι βγήκαν οι Παναγιώτης Νικητόπουλος και Χρήστος Παπαδόπουλος της ομάδας Marathon Club με 1.18.59 ενώ τρίτοι οι Ιωάννης Γλένης και Νικόλαος Δημητρίου από το GoSport με 1.20.53. Στην γυναικεία κατηγορία, πρώτες ήρθαν οι Ευαγγελία Κοσβύρα και Ρούλα Τσουκαλά από το γυμναστήριο «Πρωταθλητής» με 2.01.19, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις Ευαγγελία Καλυβά και Νένα Κωτακίδου της ομάδας Better People 1 με 2.03.59.

Στην κούρσα του τετάρτου μαραθωνίου, το πρώτο μετάλλιο κέρδισε ο Κώστας Δρόσος με την ομάδα της Πανελλήνιας Σχολής Ναυαγοσωστικής σημειώνοντας 41.20. Πίσω του ήρθε ο Νικόλαος Λακαφώσης της ομάδας DLC με 41.34 και τρίτος ο Παναγιώτης Αλιφέρης με 42.58. Από την πλευρά των γυναικών, νικήτρια στέφθηκε η Μαρία Τσιλιμίδου του ΓΑΣ Ιλισσός με 49.21 και δεύτερη ήρθε η Δέσποινα Λουκάκη με 52.16, έχοντας τρίτη την Rosa Ester με 55.08.

Στον αγώνα διασκέδασης (Fun Run) πρώτος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Δημήτρης Λουκάκης, αθλητής της Saucony με 17.34, αφήνοντας πίσω του τον Σωτήρη Γιαννέλλη της ομάδας Oporos Run με 20.01. Τρίτος κατετάγη ο Βασίλης Καλλιμάνης του Marathon Club με 20.08. Για τις γυναίκες, νικήτρια ανακηρύχθηκε η Ειρήνη Καρπαθίου του Marathon Club με επίδοση 22.09, έχοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου την Βάσω Παπαγεωργίου της ομάδας Novasports Running Team με 25.53 και τρίτη την Κατερίνα Ραυτοπούλου επίσης της ομάδας Novasports Running Team με 26.15. Χωρίς χρονομέτρηση αλλά με πολύ κέφι, περπάτησαν τα 5 χιλιόμετρα οι δρομείς του Δυναμικού Βαδίσματος, μιας και απόλαυσαν τη θέα του Φαληρικού Όρμου από ψηλά, περνώντας από τις ταράτσες των κτηρίων της Εσπλανάδας.


Αθρόα ήταν η συμμετοχή μικρών δρομέων στο Chiquita Athens Kid Run που ετρεξαν τα 1.000 μέτρα πλημμυρίζοντας την Μαρίνα Φλοίσβου με παιδικές φωνές και χαμόγελα. Μαζί τους ήταν και εκείνοι που επέλεξαν τον Αγώνα Κοινωνικής Πρσφοράς και με την εγγραφή τους ενίσχυσαν τους σκοπούς του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», αλλά και εκπρόσωποι του συλλόγοι με τα παιδιά που φροντίζουν και πάσχουν από νοητική στέρηση ή αυτισμό.

Ένα από τα πρόσωπα της ημέρας, ήταν ο Μιχάλης Καλομοίρης που μετά την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στον μαραθώνιο, ήρθε στο Φάληρο για να τρέξει την όμορφη παραλιακή διαδρομή και κέρδισε την σκυταλοδρομία του ημιμαραθωνίου. «Ήταν η τρίτη φορά που συμμετείχα στον Ποσειδώνιο. Έχω τρέξει μια φορά στον Ημιμαραθώνιο και είχα κερδίσει και άλλη μία στη σκυτάλη και είχα κερδίσει. Οπότε είναι η τρίτη φορά και η τρίτη συνεχόμενη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό και ελπίζω και του χρόνου να το επαναλαμβάνουμε. Η περιοχή αυτή εδώ του Φαλήρου είναι από τις ομορφότερες που έχουμε στην Αττική. Η διαδρομή είναι πάρα πολύ όμορφη με το Φλοίσβο και την όλη περιοχή του Δέλτα του Φαλήρου. Βλέπω ότι όλο και περισσότεροι φορείς αγκαλιάζουν τη διοργάνωση και πρέπει να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές, τους υποστηρικτές και την ψυχή της διοργάνωσης, τον φίλο μου τόσα χρόνια, τον κύριο Λιαπή που προσπαθεί πολύ γι’ αυτό. Εύχομαι κάθε χρόνο όλο και περισσότερη επιτυχία στον αγώνα. Οι δράσεις του Ποσειδωνίου είναι πάρα πολλές. Το ότι καταφέρνει να συνδυάζει τη μουσική, τον εθελοντισμό, το τρέξιμο σε υψηλό επίπεδο που για μας τους θεωρητικά «καλούς» αθλητές αλλά και τους ερασιτέχνες δρομείς που έρχονται είτε να περπατήσουν είτε να τρέξουν πιο χαλαρά είναι ένα στοιχείο που τον καθιερώνει και τον κάνει στις καρδιές των ανθρώπων να μπαίνει όλο και περισσότερο. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να συμμετέχουν λόγω αυτού του εύρους που έχει», δήλωσε ο αθλητές μετά τον τερματισμό του.

Ανάμεσα σε όσους τερμάτισαν το τέταρτο μαραθωνίου ήταν και ο Ανδρέας Λοβέρδος, Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τον αγώνα και τη διοργάνωση. «Η διοργάνωση ήταν άψογη πραγματικά. Η διαρρύθμιση της διαδρομής του πήγαινε κι έλα είναι προτιμότερο ψυχολογικά από το σπάσιμο στα τέσσερα. Είναι χάρμα να βλέπεις αυτό που μπορεί να γίνει Ριβιέρα ή να βλέπεις αυτό που έγινε ήδη Ριβιέρα. Οι εθελοντές ήταν και ενθαρρυντικοί. Ήταν πολύ καλή η προσφορά στο νερό, ήταν περισσότερα σταντς με νερό στη διαδρομή και γι’ αυτόν που θέλει να πάρει υγρά είναι καλό. Επίσης, η μουσική με τις ορχήστρες ήταν ό,τι το καλύτερο. Οι ορχήστρες που έπαιζαν ζωντανή μουσικοί, ενθαρρύνουν. Γενικά ήταν μια γιορτή! Ήταν η δεύτερη μου φορά εδώ και θα έρχομαι κάθε χρόνο», τόνισε ο πολιτικός.

Την ημέρα των αγώνων, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της διοργάνωσης, έτρεξε η δράση ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά». Το Ινστιτούτο «Ομάδα για τον Κόσμο»  συγκέντρωσαν πολλά ζεύγη αθλητικών παπουτσιών που ήταν σε καλή κατάσταση, από τους δρομείς και το κοινό τυ Ποσειδωνίου που τα άφησε τους ειδικούς κάδους συλλογούς. Τώρα, όλα τα ζευγαριά θα προωθηθούν σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη, αναδεικνύοντας την σημασία της αλληλεγγύης στους καιρούς της κρίσης που περνάει η Ελλάδα.

Ένα άλλο σημαντικό κοινωνιό πρόγραμμα, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ήταν και ο «Μαραθώνιος ζωής» με τη σφραγίδα της Marathon Team Greece by Maria Polyzou και την ενίσχυση του Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου. Τα μέλη της δρομικής ομάδας της Μαρία Πολύζου αλλά και η ίδια η κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ στον Μαραθώνιο Δρόμο, έτρεξαν για τους σκοπούς του συλλόγου «Όραμα Ελπίδα» με σκοπό την προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Ακόμα, όλη την ημέρα προσωπικό από το σύλλογο ήταν παρόντες στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ενημερώνοντας το κοινό για την εν λόγω δράση και εγγράφοντας με την προτροπή της Μαρίας Πολύζου νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών. «Έχω ξανατρέξει κι άλλες φορές στον Ποσειδώνιο και πρόκειται για έναν εξαιρετικά καλό αγώνα και μια καλη διοργάνωση. Είναι αγαπημένοι φίλοι όλοι που τους υποστηρίζω και με υποστηρίζουν πάρα πολλά χρόνια τώρα που συντρέχουμε. Με την ομάδα έχουμε τρέξει πάρα πολλές φορές και φέτος ήταν πιο σημαντικός ο αγώνας διότι φέτος υποστηρίζουμε το «Όραμα Ελπίδας», τα παιδιά με τον καρκίνο. Τρέχουμε σ’ αυτόν τον Μαραθώνιο Ζωής που έχουμε ξεκινήσει ολόκληρο το χρόνο και είναι πάρα πολύ σημαντικός και χαίρομαι που σιγά σιγά γράφονται νέοι εθελοντές δότες και νομίζω ότι όλο αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας», τόνισε η πολυνίκης αθλήτρια που άναψε τη δάδα του «Μαραωνίου ζωής» στο Παλαιό Φάληρο.

Mια ημέρα πριν την εκκίνηση των αγώνων, έκλεισε τις πόρτες της, η έκθεση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Με θέμα «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά! Το τρέξιμο με την παρέα μας είναι μεγαλύτερη χαρά!», οι μικροί συμμετέχοντες σχεδίασαν ή ζωγραφισαν εικόνες από το μάθημα της ζωγραφικής στα σχολεία ή από κάποια συμμετοχή τους σε αγώνα δρόμου. Συνολικά, εκτέθηκαν 364 έργα διαφορετικών τεχνικών (Ακουαρέλα, Κολάζ, Μαρκαδόροι, Μικτή τεχνική, Μολύβι, Ξυλομπογιές, Παστέλ και Τέμπερα). Όλα τα έργα ζωγραφικής θα δημοσιευτούν σύντομα στο διαδικτυακό ιστότοπο του Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου.  Την αξιολόγηση των έργων έκανε επιτροπή ειδικών ενώ για τους τελικούς 9 νικητές έγινε κλήρωση μεταξύ των 79 επικρατέστερων δημιουργιών.

social media
https://www.facebook.com/Poseidon.Athens.Halfmarathon/
https://twitter.com/AthensHalfMara1
https://www.youtube.com/channel/UCkO0swlZ50DCwVfyb6ArqU
https://gr.pinterest.com/PoseidonAthens/
https://www.instagram.com/poseidon_athens_half_marathon/

Πηγή: http://the-f-times.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου