ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Δήμαρχε Χατζηδάκη ο Γιάννης Φωστηρόπουλος σου "έφαγε" τη θέση! Πάρτο χαμπάρι...

Οι δήμοι της Νότιας Αθήνας συμμετέχουν αποφασιστικά στο καινοτόμο πρόγραμμα PRODESA. Στην εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος το παρών έδωσαν οι δήμαρχοι Αλίμου, Αγίου Δημητρίου και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Αυτό που μας παραξένεψε είναι ότι από το δήμο Παλαιού Φαλήρου αντί να πάει ο δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζηδάκης - όπως συνέβη και με τους υπόλοιπους δήμους- πήγε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος! Τι έγινε; Δήμαρχε Χατζηδάκη ο Γιάννης Φωστηρόπουλος σου "έφαγε" τη θέση και εσύ "πετάς χαρταετό"; 

Τελικά, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος αποδεικνύεται ικανότατος! Όπως έχει αποδείξει μέχρι στιγμής ανταπεξέρχεται πλήρως στα καθήκοντά του σε όποιο τομέα και αν τον τοποθετήσει ο δήμαρχος! Έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση ανέλαβε να παραστεί ο ίδιος στη συνάντηση του προγράμματος PRODESA ως καταλληλότερος του δημάρχου! 

Το καινοτόμο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα HORIZON 2020 - EE22 PRODESA αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση των εξόδων των δήμων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι: Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αγίου Δημητρίου, Γλυφάδας, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Αγίων Αναργύρων - Καματερού και Αμαρουσίου.

Επίσης συμμετέχουν: η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), η εταιρεία ΕΥΔΙΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΕ, το Κ.Α.Π.Ε. (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), η εταιρεία Κελεμένης και Συνεργάτες, η εταιρεία ENFINITY NV και το ECN (EUROPEAN CROWDFUNDING NETWORK).

Η πρόταση είχε κατατεθεί με πρωτοβουλία του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON 2020 Μέτρο EE-22 (Project Development Assistance): «Υποστήριξη για την Ανάπτυξη Έργων» και ο δήμος ανακηρύχτηκε Leader.

Ο Δήμος Π. Φαλήρου συμμετέχει στο πρόγραμμα ως δήμος "replicator" (αναπαραγωγέας) και αναμένει να αποκομίσει σημαντικά οφέλη τεχνογνωσίας σχετικά με την εκτέλεση έργων μέσω συμβολαίων "ενεργειακής αποδοτικότητας" με επιχειρήσεις ενεργειακών υπηρεσιών.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι 100% από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εποπτεύεται από τον οργανισμό EASME, συντονίζεται από την ελληνική εταιρία ΕΥΔΙΤΗ και η πρόταση επιλέχθηκε διαγωνιστικά ανάμεσα σε φορείς από όλη την Ευρώπη, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στο είδος της.

Στην ομιλία του ο project officer εκπρόσωπος της Commission κύριος Bjorn Zapfel, ζήτησε να πετύχουμε την εκτέλεση ενός υποδειγματικού έργου, πρότυπου για όλη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα HORIZON 2020 υποστηρίζει με 100% επιδότηση την Τοπική Διοίκηση στην προετοιμασία έργων εξοικονόμησης ενέργειας.

Συγκεκριμένα, προτείνεται ενεργειακή αναβάθμιση σε 116 δημοτικά κτήρια, εγκατάσταση 3.461 kW Φωτοβολταϊκών σε δημόσια κτήρια και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για οδοφωτισμό, που στην παρούσα φάση είναι 6.284 kW. Επίσης, ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τα αποτελέσματα θα διευκολύνουν την υλοποίηση δημόσιων έργων εξοικονόμησης ενέργειας με τη σύναψη Συμβάσεων Ενεργειακής Απόδοσης, γεγονός που θα προσφέρει πολύ σημαντική βοήθεια σε όσους δήμους της χώρας ενδιαφέρονται να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, να προστατεύσουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών τους.

Συγχαρητήρια Γιάννη...
Καληνύχτα Διονύση....!

2 σχόλια:

  1. Η πρόταση είχε κατατεθεί με πρωτοβουλία του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος HORIZON 2020 Μέτρο EE-22 (Project Development Assistance): «Υποστήριξη για την Ανάπτυξη Έργων» και ο δήμος του ανακηρύχτηκε Leader.
    Ο Δήμος Π. Φαλήρου συμμετέχει στο πρόγραμμα ως δήμος"replicator"(αναπαραγωγέας) και αναμένει να αποκομίσει σημαντικά οφέλη τεχνογνωσίας σχετικά με την εκτέλεση έργων μέσω συμβολαίων "ενεργειακής αποδοτικότητας" με επιχειρήσεις ενεργειακών υπηρεσιών. Το πρόγραμμα HORIZON 2020 υποστηρίζει με 100% επιδότηση την Τοπική Διοίκηση στην προετοιμασία έργων εξοικονόμησης ενέργειας.
    Προτάθηκε ενεργειακή αναβάθμιση σε 116 δημοτικά κτήρια, εγκατάσταση 3.461 kW Φωτοβολταϊκών σε δημόσια κτήρια και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για οδοφωτισμό, που στην παρούσα φάση είναι 6.284 kW. Επίσης, ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
    Αυτό όμως, το χρηματοδοτικό εργαλείο στοχεύει πρωτίστως σε ΜΜΕ ή κοινοπραξίες και προσφέρει εφάπαξ ποσά για μελέτες σκοπιμότητας, επιχορηγήσεις για το κυρίως στάδιο και τέλος το στάδιο εμπορευματοποίησης υποστηρίζεται έμμεσα μέσω της ευκολότερης πρόσβασης σε χρεωστικά μέσα και μέσα κεφαλαιακής συμμετοχής
    Ο «Ορίζοντας 2020» μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας υψηλών προδιαγραφών
    Η χρηματοδότηση ενισχύει την πολυτομεακή στους τομείς της βιομηχανικής παραγωγής και υλικών τις νανοτεχνολογίες
    Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και οι Κοινοπραξίες , απολαμβάνουν ιδιαίτερης προσοχής στο πλαίσιο του προγράμματος γι΄αυτό τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία παρέχουν συμπληρωματική στήριξη στο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» για τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης των επιστημονικών υποδομών —από εργαστηριακό εξοπλισμό έως υπερυπολογιστές και δίκτυα δεδομένων υψηλής ταχύτητας— και την ενίσχυση των δυνατοτήτων έρευνας και καινοτομίας όπου είναι απαραίτητο για την ώθηση της αειφόρου ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας και την προώθηση της επιχειρηματικότητας. Αυτές οι συμπράξεις πρέπει να έχουν μακρόπνοο όραμα με ορίζοντα τουλάχιστον επτά ετών και να λειτουργούν με επιχειρηματική λογική , με ξεκάθαρους στόχους και εστίαση στην επίτευξη οικονομικού και κοινωνικού αντίκτυπου .
    Συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα
    Ο κύριος σκοπός των δράσεων συγχρηματοδότησης του προγράμματος είναι
    να συμπληρώσουν μεμονωμένες προσκλήσεις ή προγράμματα. Παραδείγματος
    χάριν:
    -Προσκλήσεις διαγωνισμών για δημόσιες συμβάσεις που ενθαρρύνουν
    την εμπορικότητα ή δημόσιες συμβάσεις για την προώθηση καινοτόμων
    λύσεων (συγχρηματοδότηση PCP-PPI);
    - Προγράμματα κινητικότητας (συγχρηματοδότηση Marie Skłodowska-Curie). καινοτομία μέσω των «Κοινοτήτων Γνώσης και Καινοτομίας» (ΚΓΚ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα ανωτέρω εμπεριέχονται μεταξύ άλλων στην πρόταση που ήδη έχω καταθέσει στο Δημ. Συμβούλιο από 11/4/2017.

      Διαγραφή