ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ.

Ως αντιδήμαρχος Πόλης Υπεύθυνος και για την καθαριότητα του δήμου, συμβαδίζοντας με τις νέες απαιτήσεις για την αποκομιδή και λογική διαχείριση των απορριμμάτων, και λαμβάνοντας υπόψη ότι όπου και αν βρίσκονται οι κοινοί κάδοι απορριμμάτων, δεν είναι ποτέ σε καλή θέση και ποτέ δεν διαθέτουν καλό παρουσιαστικό με έντονη δυσοσμία προσελκύοντας έντομα, ζώα και ασθένειες, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας κατέληξα ότι τα συστήματα βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης μπορούν αν δώσουν οριστική λύση στα ανωτέρω, χωρίς να αλλαχτεί ο υπάρχων εξοπλισμός του Δήμου. Είναι εργονομικά, καλαίσθητα και τοποθετούνται οπουδήποτε, ενώ η χωρητικότητά τους σε απορρίμματα μπορεί να υπερδεκαπλασιαστεί μετά την συμπίεση. 

Το σύστημα αυτό μπορεί να διαχειριστεί όλα τα είδη απορριμμάτων όπως: Σύμμεικτα Χαρτί Πλαστικό - PET Μέταλλα Γυαλί Ηλεκτρικές / Ηλεκτρονικές Συσκευές Βρώσιμα λίπη Βιο-απόβλητα Δίνει λύση ανακύκλωσης στην πηγή (στο πεζοδρόμιο). Μπορούν να διαχειριστούν με την λειτουργία της διαβαθμισμένης συμπίεσης όλα τα είδη απορριμμάτων, Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το επιπλέον κόστος από την μεταφορά και την διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών. Παρέχουν έναν συνδυασμό αισθητικής και περιβαλλοντικής προστασίας. Τα πλεονεκτήματα των συστημάτων διαβαθμισμένης συμπίεσης σε σχέση με τα συνήθη συστήματα αποκομιδής απορριμμάτων είναι σημαντικά: 1. εξαφανίζονται τα απορρίμματα που βρίσκονται έξω από τους κάδους (όταν γεμίζουν οι κάδοι) οπότε τα πεζοδρόμια είναι καθαρότερα, χωρίς μυρωδιές, βρωμιές, αρρώστιες κτλ. 2. Η καθαριότητα και η υγιεινή βελτιώνονται στην περιοχή όπου τοποθετείται ο νέος κάδος, καθώς είναι κλειστός και στεγανός αεροστεγώς, χωρίς δυσάρεστες οσμές και πάγωμα που προκαλούνται από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. 3. μεγάλη ασφάλεια για τους χρήστες και τους εργάτες αποκομιδής 4. είναι ευκολότερη η αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς έχουν συμπιεστεί. 5. μειώνονται οι ρύποι εξαιτίας του κατά πολύ μικρότερου αριθμού δρομολογίων που απαιτούνται. 6. μειωμένα λειτουργικά έξοδα αποκομιδής λόγω της ταχείας και άμεσης φόρτωσης των κάδων λόγω της διαβαθμισμένης συμπίεσης που μειώνει τον όγκο των απορριμμάτων. 7. Βυθιζόμενοι αφανείς κοινοί κάδοι αποκομιδής 1100lt 8. Αεροστεγή και υδατοστεγή μηχανισμό ασφαλείας από μυρωδιές, χιόνια, νερά, καταιγίδες κτλ, για ασφαλή λειτουργία παντός καιρού. 9. Τα υλικά τους αντέχουν για δεκαετίες σε όλες τις καιρικές συνθήκες και στη σκληρή μεταχείριση.

3 σχόλια:

  1. Μακάρι να υλοποιηθεί....το σύστημα βυθιζόμενων κάδων.....επειδή όμως τα πάντα βαίνουν πολύ αργά στη χώρα μας ,σε τι βάθος χρόνου έχετε σχεδιάσει την ολοκλήρωση του έργου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την υποβολή προτάσεων έργων, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων ζητούσε από τους δήμους και τους αρμόδιους φορείς το υπουργείο Οικονομίας με πρόσκληση που δημοσιεύτηκε στο «Διαύγεια».
    Οι προτάσεις μπορούσαν να κατατεθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρόσκληση Δούρου στους Δημάρχους για τη διαχείριση των απορριμμάτων
    28 Φεβ 2017 06:07

    Επιστολή της Περιφερειάρχη ΑΤΤΙΚΗΣ κας Ρένας Δούρου προς τους 66 Δημάρχους της Αττικής:
    • Μετά την έγκριση του νέου ΠΕΣΔΑ που έχει ενσωματώσει και τα ΤΣΔΑ των δήμων, η ανυπαρξία προτάσεων χρηματοδότησης για «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων» από όλους τους δήμους της Αττικής, είναι ανεπίτρεπτη γιατί λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας στην υλοποίηση του νέου σχεδίου.
    • Στο πλαίσιο αυτό, τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων αποτελούν τον κρίσιμο παράγοντα - εργαλείο για την επίτευξη των στόχων αυτών. Στην κατεύθυνση αυτή, με αίσθηση ευθύνης, η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να σταθεί αρωγός στις προσπάθειές σας, προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η χρηματοδότηση (μέσω ευρωπαϊκών ή άλλων προγραμμάτων) συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τις soft δράσεις που επείγουν για να αποτραπεί από την ταφή όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό απορριμμάτων, όσο και η θεσμική, τεχνική θωράκιση υλοποίηση των δράσεων του α’ βαθμού, για να γίνουν μέρος της καθημερινότητας των δημοτών.
    • Αυτήν την πραγματικότητα οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, συνεργασία και σχέδιο. Διότι η επίτευξη των στόχων του ΠΕΣΔΑ προϋποθέτει την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων και δράσεων από το σύνολο των Δήμων της Αττικής, έτσι ώστε να αξιολογηθεί κάθε πρόταση ξεχωριστά αλλά και όλες μαζί. Στόχος η εκπόνηση, με τη συμβολή του ΕΔΣΝΑ, ενός ενιαίου, σαφούς, ‘Οδικού Χάρτη’ υλοποίησης του ΠΕΣΔΑ.
    • Ο μόνος δρόμος είναι η δράση στο πλαίσιο του ΠΕΣΔΑ, με συγκεκριμένη στοχοθεσία, σύστημα και σοβαρότητα, στη βάση του νόμου που, όλοι οφείλουν να γνωρίζουν και ο οποίος προβλέπει συγκεκριμένες και σαφείς αρμοδιότητες της ΤΑ α’ και β’ βαθμού στη διαχείριση των απορριμμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή