ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Παλαιό Φάληρο: Επιμορφωτικό Σεμινάριο - H μετάβαση του παιδιού στις πρώτες βαθμίδες εκπαίδευσης


Για 2η χρονιά στις 17 Μαΐου 2017 ο Δήμος Π.Φαλήρου, οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου, η Δ΄Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών και η οργανωτική επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των τριών φορέων, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Φωστηρόπουλο, την Προϊσταμένη του 9ου Νηπ/γείου Π.Φαλήρου Μαίρη Τρύφων, την Προϊσταμένη Α΄τμήματος των Παιδικών σταθμών Ελευθερία Παναγιωτοπούλου, συνδιοργανώνουν ενημερωτικό -επιμορφωτικό σεμινάριο για γονείς-εκπαιδευτικούς-φορείς.

Πολυσυμμετοχικό με εκπροσώπηση και των τριών βαθμίδων, εκπροσώπηση γονέων, με θέματα όπως η επικοινωνία μεταξύ σχολείου και γονέων, τις προσδοκίες εκπαιδευτικών και γονέων, τα όρια και κανόνες, τα συναισθήματα, τα εκπαιδευτικά εργαλεία, τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Γιατί η μετάβαση των παιδιών είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας.

Αφορά όλους όσους εμπλέκονται στην διαδικασία της μετάβασης του παιδιού από την πρώτη φορά που θα φοιτήσει σε σχολική δομή μέχρι και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

"Θέλουμε να ακούσουμε απόψεις, να εκφράσουμε συναισθήματα, να απαντήσουμε σε ερωτήσεις, να αλληλεπιδράσουμε ώστε να βοηθήσουμε όλοι, να έχουμε πρώτα ευτυχισμένα παιδιά και μετά καλούς μαθητές" τονίζει η οργανωτική επιτροπή.

Πηγή: http://www.vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου