ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

Όμως, έπραξα το καθήκον μου στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου

Εδέμ (Π. Φάληρο)
Χθες, βρέθηκα στην παραλία μας.
Καθώς ετοιμαζόμουν να βουτήξω, ακούω κάτι παιδιά, θα ήταν δεν θα ήταν 10 ετών, να προσφωνούν το ένα το άλλο με κοσμητικά επίθετα όπως «μαλάκας» και «βλάκας». Ανέβαλα τη βουτιά και πήγα κοντά τους. Τα ρώτησα τα ονόματά τους και πόσο ετών είναι. «Γιώργος» μού απάντησε το ένα παιδί και «Νίκος» το άλλο. «Τότε γιατί όταν μιλάτε ο ένας στον άλλο δε χρησιμοποιείτε τα ονόματά σας»; Τα παιδιά σάστισαν, με κοίταξαν με προσοχή και μου είπαν «έχετε δίκιο, κύριε». Μετά από λίγο, εμφανίζεται ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών και με ύφος μού λέει: «Όπως θέλουν θα μιλάνε. Εσύ τι είσαι; Διαιτητής τους»; Εκείνη τη στιγμή εξοργίστηκα.
Όχι γιατί μπροστά μου είχα έναν ηλίθιο, αλλά γιατί αυτός ο ηλίθιος, ο οποίος ήταν πατέρας, έδωσε το χείριστο δυνατό παράδειγμα στα παιδιά. Ήθελε να υποδυθεί το μάγκα, προκειμένου να τύχει της προσοχής του γιού του. Μάλλον αγνοεί ότι τα παιδιά δεν θέλουν «μάγκες» γονείς, αλλά γονείς με ήθος. Γονείς που θα μεταλαμπαδεύσουν αξίες στα παιδιά τους. Γονείς που θα τούς δώσουν ουσιαστική προσοχή. Τον ηλίθιο δεν τον έβρισα. Θα ήταν πολύ άσχημο να υποβαθμίσω τον πατέρα του παιδιού. Όμως, έπραξα το καθήκον μου. Και τα παιδιά κατάλαβαν.

1 σχόλιο:

  1. Ναι, υπάρχουν κι αυτοί οι γωνείς και οι άλλοι. Και μπορεί ένας κύριος σαν εσένα, να τους αλλάξει τη Ζωή από την ψευτομακιά, σε μια Ζωή με Ήθος και Αξίες! είναι μόνο ένα κλικ, αλλά και η επιλογή δική τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή