ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Κυματώδης η συνεδρίαση για τον προϋπολογισμού 2018 στο δήμο Παλαιού Φαλήρου.


Μερκουράκης: Άλλος ένας προϋπολογισμός διαχείρισης
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες,βρισκόμαστε στην άχαρη θέση – αντί για την κατάθεση προτάσεων, σκέψεων, ιδεών – να πρέπει να σκεφτούμε έναν διαφορετικό τρόπο για να μην γινόμαστε βαρετοί, να μην επαναλαμβανόμαστε. Κι αυτό γιατί βρισκόμαστε ως παράταξη συνεχώς μπροστά στην επανάληψη παρόμοιων καταστάσεων, αποφάσεων και διαδικασιών.Φυσικά, αντιλαμβανόμαστε ότι η διοίκηση ενός Δήμου, απαιτεί την επανάληψη, αντιλαμβανόμαστε ότι απαιτεί χρόνο, κόπο και φαιά ουσία για να προσπεραστούν γραφειοκρατικά προσκόμματα, όπως επίσης αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι πολλές φορές τα παραπάνω απομυζούν και την τελευταία σταγόνα από τη διάθεση για καινοτομία, σύνθεση και δημιουργία. Όμως, Δήμαρχε αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε είναι η αδυναμία σου να πας ένα βήμα πιο πέρα όσον αφορά τη Διοίκηση του Δήμου και να αποζητήσεις την εκ των προτέρων συνεννόηση, να αξιώσεις τη συμβολή της Αντιπολίτευσης και της τοπικής κοινωνίας, να διεκδικήσεις να ακουστεί η φωνή της νεολαίας και των νεότερων κατοίκων και να αξιοποιήσεις την ενεργό παρουσία τους» πρόσθεσε.
Γιάννης Μπίτσικας Κοινωνική Πρόνοια και αλληλεγγύη – ΣχολείαΤεχνικό πρόγραμμα χωρίς ούτε ένα νέο χρηματοδοτούμενο έργο!
Μαυρομάτης: Χωρίς επαρκή φωτισμό η Αγίου Αλεξάνδρου
Δεν θα ψηφίσουμε γιατί θεωρούμε ότι ο προϋπολογισμός 2018 παρουσιάζει σοβαρές αδυναμίες και στρεβλώσεις.

Η Ελληνική Αυγή για το Παλαιό Φάληρο καταψήφισε τον προϋπολογισμό.




Η Ελληνική Αυγή για το Παλαιό Φάληρο στην συνεδρίαση της 18 Δεκεμβρίου 2016 που έγινε στο δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου καταψήφισε τον προϋπολογισμό.
Τρύφων Μπουγάς παίρνοντας το λόγο ανέφερε χαρακτηριστικά .
Είναι προφανές ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός για το 2018 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί βιώσιμος και είναι θέμα χρόνου η καταστρατήγησή του και η υπέρβασή του. Αποτελεί προϊόν μιας οικονομικής διαχείρισης απόλυτα ενταγμένης στις μνημονιακές πολιτικές και δεσμεύσεις οι οποίες διέπουν και την κεντρική διοίκηση, όσον αφορά στην διαχείριση της εθνικής μας οικονομίας. Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ανεδαφικό και ανεφάρμοστο .
«Κάθε πέρσι και καλύτερα» θα μπορούσε να σχολιάσει οποιοσδήποτε τρίτος αντικειμενικός παρατηρητής , ανατρέχοντας στους αντίστοιχους προϋπολογισμούς των προηγουμένων ετών . Φέρεται λοιπόν προς συζήτηση και ψήφιση ένα προϋπολογισμό μνημονιακής λογικής , περιοριστικός , αντικοινωνικός και αντιαναπτυξιακός και σε κάθε περίπτωση ανεδαφικός και ανεφάρμοστος.
Και αυτό θα φανεί στο αμέσως προσεχές μέλλον και εντός του 2018 , με τις συνεχείς τροποποιήσεις του .
Η Ελληνική Αυγή, όπως είναι σε όλους γνωστό , έχει αποκλειστεί από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου . Ο αποκλεισμός αυτός όμως , τον οποίο επέβαλλαν σε απόλυτη ταύτιση και συμπαιγνία όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, συνιστά για την παράταξή μας τίτλο τιμής. Ταυτόχρονα , δεν μπορεί να μας στερήσει την δυνατότητα να στηλιτεύσουμε την ανικανότητα και την ανεπάρκεια τόσο της πλειοψηφούσας παράταξης , όσο και των υπολοίπων παρατάξεων της υποτιθέμενης αντιπολίτευσης, το σύνολο των οποίων είναι προσκολλημένο στις ίδιες αδιέξοδες φιλομνημονιακές πολιτικές που πιστά υπηρετούν οι κομματικοί τους φορείς.
Εμείς οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ για το Παλαιό Φάληρο τιμώντας στο έπακρο την εντολή που λάβαμε από τους πολίτες του Παλαιού Φαλήρου , ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ τον προϋπολογισμό.


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου