ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΑΚΟΥΣ ;Τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου Π. Φαλήρου. Ρύπανση του Υδροφόρου Ορίζοντα μέσω παράνομων δραστηριοτήτων στο ρέμα της Πικροδάφνης

Με την δημοτική αρχή του Παλαιού Φαλήρου να προκαλεί με την στάση της τελευταία και να προβληματίζει μια μεγάλη μερίδα της τοπικής κοινωνίας , πέρασε η περίοδος των εορτών και ο τόπος μας έζησε πρωτοφανείς καταστάσεις. Στις τοπικές και όχι μόνο συζητήσεις κυρίαρχο θέμα στάθηκε το “απεχθές” γλυπτό που τοποθετήθηκε στις αρχές του Δεκέμβρη , χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από την δημοτική αρχή και έφερε θύελλα αντιδράσεων .
Ένας αντίλογος που υιοθετήθηκε από την δημ. αρχή αλλά και από τους πολιτικούς υποστηρικτές του δήμαρχου στις αντιδράσεις των πολιτών, ήταν πως έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα με τα οποία θα έπρεπε να ασχολούμαστε ως δημότες. Κανένας ωστόσο δεν ανέφερε ούτε ένα σοβαρότερο πρόβλημα! Όταν στις 15 Δεκεμβρίου, κατόπιν μεσημεριανού περιπάτου στην ΕΔΕΜ, δημοσίευσα τα χάλια που αντίκρυσα,https://www.facebook.com/ageliki.ma... , πάλι δεν δείξαμε όλοι να θιγόμαστε από την κατάσταση . Μάλιστα υπήρξαν αρκετοί που προσπάθησαν να θίξουν την γνησιότητα των φωτογραφιών, ή να πουν πως δεν είναι από την δική μας παραλία αυτές οι εικόνες. Άλλοι είπαν πως τα σκουπίδια έρχονται από την Αίγινα με τον Νοτιά, ακούστηκαν μέχρι και παράπονα γιατί θίγουμε την Δημοτική αρχή με όσα αναδεικνύουμε.!!!
Συνεχίσαμε τις αντιδράσεις για τον “Φύλαξ” εντός και εκτός διαδικτύου, ως σήμερα και εννοείται πως το θέμα δεν τελείωσε. Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα, όπου δια στόματος Δημάρχου έχουμε ακούσει πως εκείνος τώρα θεωρεί πως έχει πόλεμο με τους πολίτες και μας διαμηνύει μάλιστα από τηλεπαρουσία του, πως του αρέσει ο πόλεμος και έχει σκοπό να νικήσει! (κατόπιν δεν ξέρω τι είδους διαταραχής, φέρεται προς τους πολίτες,με αυτή την αλαζονεία).
Αφού λοιπόν ο άλλοτε λαοπρόβλητος δήμαρχος κύριος Χατζηδάκης, αποφασίζει μόνος του παραβλέποντας ακόμα και το δημ. συμβούλιο για θέματα που αφορούν τον τόπο λες και όλο το Φάληρο είναι τσιφλίκι του,εφόσον παραβλέπει την βούληση των πολιτών και ασχολείται με φανταστικούς πολέμους, αποφασίσαμε κι εμείς να ενεργοποιηθούμε, αν μη τι άλλο ακούγοντας κάποιους συμπολίτες μας, που φωνάζουν ένα μήνα τώρα πως το Φάληρο έχει σοβαρότερα προβλήματα, από αυτό της τοποθέτησης του “ερυθρού τρολλ”. Να ενδιαφερθούμε, να δούμε τον τόπο με το μάτι του νοικοκύρη που ενδιαφέρεται για τον τόπο του.
Η αλήθεια είναι πως σε μισή ώρα μέσα, σε έναν περίπατο που κάλυψε όχι πάνω από ένα χιλιόμετρο, ανακαλύψαμε ένα πολύ σοβαρό και διαρκές πρόβλημα του τόπου.
Ρύπανση του Υδροφόρου Ορίζοντα μέσω παράνομων δραστηριοτήτων, εντός του ρέματος της Πικριδάφνης στα όρια του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.
Καταγγέλουμε , προς πάσα αρμόδια αρχή και υπηρεσία τα ακόλουθα...
Το μεσημέρι της Τρίτης 09 Ιανουαρίου 2018 , σε περίπατο που κάναμε στην οδό Πικροδάδνης , από το ύψος της οδού Θέμιδος, εώς την οδό Αλκυόνης καταγράψαμε με τον φακό μας άπειρα σκουπίδια, στις όχθες του ρέματος και όχι μόνο.Όμως με την κάθε βροχή, τα τυχόν σκουπίδια καταλήγουν στο ρέμα και κατόπιν στη θάλασσα. Άρα τα σκουπίδια που πολλές φορές είναι ογκώδη, δεν έρχονται από την Αίγινα στην ΕΔΕΜ , αλλά από την Πικροδάφνη, όπου εκεί άλλωστε είναι οι εκβολές της.
Όταν δεν μαζεύουμε τα σκουπίδια από τις όχθες του ρέματος ... τότε τα βρίσκουμε στις ακτές κύριε Δήμαρχε!!!!!
Ρέμα Πικροδάφνης 09 /01 /2018
Ρέμα Πικροδάφνης 09 /01 /2018

Ρέμα Πικροδάφνης 09 /01 /2018

Ρέμα ΠΙκροδάφνης, γέφυρα Αμφιθέας.

Ρέμα Πικροδάφνης 09 /01 /2018
Όμως ενώ η εικόνα ήταν ήδη ανησυχητική, ξαφνικά παρατήρησα πως τα νερά που κατέβαιναν ήταν πολύ σκουρόχρωμα και είχαν και μια παράξενη μυρωδιά...
....στα επόμενα δευτερόλεπτα κατάλαβα πως μυρίζει πετρέλαιο,
έτσι αναρωτήθηκα τι είναι κι από που προέρχεται ....
Έκανα μεταβολή , περπατώντας πλέον αντίθετα από τη ροή του ποταμού , παρακολουθούσα το νερό να δω από που ξεκινούν τα λύματα. Μερικές δεκάδες μέτρα πιο πάνω , τελικά έγινε σαφές το τι συμβαίνει.
Ερχόμαστε λοιπόν στο θέμα των αυθαίρετων κτισμάτων, στις όχθες του ρέματος της Πικροδάφνης. Σε ποιούς ανήκουν? ποιοί και με ποιό τρόπο τα χρησιμοποιούν? Τηρούνται πολεοδομικές, περιβαντολλογικές, υγειονομικές και όποιες άλλες διατάξεις ορίζουν τα της στέγασης στην πόλη? Ελέγχονται απο ποιούς και με ποιο τρόπο οι δράσεις τους? Δείτε λοιπόν στις παρακάτω φωτογραφίες , με γυμνό μάτι, την εμφανή ρύπανση και απο που ξεκινάει.

ρέμα Πικροδάφνης
Παραπήγματα, μισογκρεμισμένες, αυλές, φράχτες, τοιχία, μπάζα, κουβέρτες, στρώματα, κοίτονται δίπλα από το νερό, ούτε 500 μέτρα από τη Θάλασσα, πολύ σύμτομα θα τα ψαρεύουμε στην ΕΔΕΜ.

Ρέμα Πικροδάφνης Π. Φάληρο

Ρέμα Πικροδάφνης Π. Φάληρο
Και το χειρότερο, πετρελαιοειδή λύματα, ποιος ξέρει τι ακριβώς γίνεται εδώ, πάντως οι εικόνες δείχνουν ξεκάθαρα από που ξεκινάει η εν λόγω ρύπανση, μιας και τα σημάδια της παραποτάμιας δράσης είναι εμφανέστατα, καθώς και οι ιριδίζουσες αποχρώσεις στο νερό, που μαρτυρούν την ρύπανση με πετρελαιοειδή, επιβεβαιώνοντας τα όσα εδώ καταγγέλω.

Ρέμα Πικροδάφνης Π. Φάληρο

Ρέμα Πικροδάφνης Π. Φάληρο

Ρέμα Πικροδάφνης Π. Φάληρο


Ρέμα Πικροδάφνης Π. Φάληρο
Από το συγκεκριμένο παράπηγμα ξεκινά η μουτζούρα και η μαυρίλα που αρχικά μου κίνησε την περιέργεια και η ρύπανση , που καταλήγει στην ακτή που κολυμπάμε!

Ρέμα Πικροδάφνης Π. Φάληρο
Παρακαλώ τις αρμόδιες δημοτικές, αστυνομικές, υγειονομικές ή όποιες άλλες υπηρεσίες όπως ελέγξετε για, την νομιμότητα - καταλληλότητα αυτών των κτισμάτων και να εξαλείψετε οτιδήποτε υφίσταται παρανόμως .
Επίσης να μεριμνήσετε καταλλήλως, ώστε να εξασφαλιστεί η παύση της όποιας παράνομης δραστηριότητας ρυπαίνει τον υδροφόρο ορίζοντα της πόλης μας και τις ακτές μας.
Να συλλέξετε ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ τα σκουπίδια από τις όχθες της Πικροδάφνης, γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά μας, περιμένουμε βροχές και όλα τα παραπάνω θα καταλήξουν στην θάλασσα. Επίσης κατόπιν αυτού να ελέγξετε τη ποιότητα των υδάτων της Ακτής ΕΔΕΜ και όπου αλλού χρειάζεται.

Ρέμα Πικροδάφνης Π. Φάληρο

Ρέμα Πικροδάφνης Π. Φάληρο

Ρέμα Πικροδάφνης Π. Φάληρο
Με εκτίμηση
Αγγελική Μαυροδάκου Μαυροειδή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου