ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ποιο είναι το μυστικό αδυνατίσματος του Κώστα Καραμανλή

Οσοι επισκέπτονται τελευταία τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο γραφείο του, στην οδό Παναγή Κυριακού, εντυπωσιάζονται από το πόσο αδυνατισμένο τον βρίσκουν.
Ο παλιός Καραμανλής του κεμπάπ, του γύρου και των κοψιδιών έχει μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και τη θέση του έχει πάρει ο Καραμανλής.. fitness. Με πολύ λιγότερα κιλά και αδυνατισμένο πρόσωπο, προκαλεί την περιέργεια των συνομιλητών του για τη μεταμόρφωσή του. Δύο είναι τα μυστικά του, όπως τους αποκαλύπτει: η «αρχηγός Νατάσα», όπως την αποκαλεί, και η άσκηση.

 Η σύζυγός του τού έχει επιβάλει εδώ και καιρό έναν νέο -για τα δεδομένα του Καραμανλή- τρόπο διατροφής. Τρώει μία φορά την ημέρα, αργά το απόγευμα, ενώ το μεσημέρι τσιμπάει κάτι πρόχειρο από την περιοχή, πάντως όχι τις φημισμένες τυρόπιτες του «Μικέ», διάσημου καταστήματος της οδού Δορυλαίου.

 Ο δε Καίσαρας, το αγαπημένο του σουβλατζίδικο στη Ραφήνα, έχει πολύ καιρό να τον δει. Η δίαιτα επιτείνεται λίγο πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός νηστεύει εντατικά, ώστε να μπορεί να κάνει και καμία κατάχρηση στις εορτές, εποχή κατά την οποία επισκέπτεται τη βόρεια Ιταλία και απολαμβάνει την κουζίνα της. Οι παλιές έξοδοί του σε ταβερνεία της ευρύτερης περιοχής της Ραφήνας έχουν περιοριστεί δραστικά, καθώς και οι «Μπεν Χουρ» τσιπουροκαταστάσεις. 

 Αλλωστε ακόμη και τα παλαιά στέκια του, όπως το διάσημο 18 στο Κολωνάκι, δεν άντεξαν στην κρίση και έβαλαν λουκέτο. Καμιά φορά μόνο σπάει τον κανόνα για να πάει σε ένα κελάρι φίλου του δημοσιογράφου, ΠΑΣΟΚογενούς, στα Μεσόγεια. Το δεύτερο μυστικό του Καραμανλή είναι η άσκηση. Παλιά ως αρχηγός της αντιπολίτευσης πήγαινε γυμναστήριο. Τώρα τον χειμώνα ανεβαίνει στο ποδήλατό του, διασχίζει τη λεωφόρο Μάκρης μέχρι τον Σχινιά και ιδρωμένος όπως είναι πέφτει στη θάλασσα για κολύμπι. Εναλλακτικά, όταν δεν έχει διάθεση για ορθοπεταλιές, παίρνει την... γκλίτσα και πηγαίνει για πεζοπορία συνήθως στις εξαντλητικές ανηφόρες του Νέου Βουτζά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου