ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Εκουαδόρ - Σουηδία για... έναν κεφτέ!

Στην καρδιά της τροπικής ζούγκλας του Εκουαδόρ τέσσερις αθλητές της σουηδικής ομάδας ορειβατών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Adventure Racing World Championship κάθονται να ξεκουραστούν. Είναι εξαντλημένοι, βουτηγμένοι στη λάσπη και πεινασμένοι. Ανοίγουν κονσέρβες...
Ξαφνικά βλέπουν ένα αδέσποτο σκυλί να τους κοιτάζει από μακριά. Μοιάζει το ίδιο εξαντλημένο και πεινασμένο με εκείνους. Ο αρχηγός της ομάδας Μάικλ Λίντνορντ του δίνει να φάει ένα κεφτεδάκι. Ετσι άρχισαν όλα.

 Ετσι γεννήθηκε μία από τις πιο τρυφερές ιστορίες φιλίας, αφοσίωσης και πίστης, που όμοιά της είχαμε να δούμε από την εποχή της κινηματογραφικής ταινίας «Χάτσικο». Από εκείνη τη στιγμή ο σκύλος δεν έφυγε λεπτό από κοντά τους. Τους ακολούθησε σε όλη τη διαδρομή των 692 χιλιομέτρων του αγώνα κολυμπώντας δίπλα τους όταν έκαναν καγιάκ, σκαρφαλώνοντας σε δύσβατες πλαγιές, βουτώντας στη λάσπη. Εγινε ο κολλητός τους και απέκτησε όνομα: Αρθουρ. Πολλές φορές τα μέλη της ομάδας προσπάθησαν να τον διώξουν για τη δική του ασφάλεια. Μάταια. Ο Αρθουρ δεν ξεκόλλησε από κοντά τους τις έξι ημέρες που διήρκεσε η δοκιμασία του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου