ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Με διαδικασία κατεπείγοντος φτάνει στη Βουλή η ρύθμιση για τις 100 δόσεις


Κατατίθεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, εκτός απροόπτου, την Τετάρτη στη Βουλή η διάταξη με τη νέα ρύθμιση οφειλών σε εφορίες και Tαμεία και στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν φορολογούμενοι των οποίων τα χρέη τους κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μέχρι τις 31-12-2014.
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», τη διάταξη επεξεργάζεται η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία μετά την κατάρρευση των εσόδων (στο 1 δισ. ευρώ η υστέρηση τον Ιανουάριο) απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να πληρώσουν τους φόρους και να μπουν στη ρύθμιση με τα ληξιπρόθεσμα που φτάνουν τα 74 δισ. ευρώ.

Κατόπιν τούτων η ρύθμιση προσλαμβάνει επείγοντα χαρακτήρα, δεδομένου ότι απαιτούνται άλλα 850 – 900 εκατ. ευρώ για τις προωθούμενες αλλαγές σε 13η σύνταξη, πάγωμα μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις κ.λπ.
Με τη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων διατηρούνται οι περιορισμοί της ισχύουσας (πληρωμή των 2 τελευταίων δόσεων του ΕΝΦΙΑ). Από την άλλη, σύμφωνα με πληροφορίες, αίρεται ο υφιστάμενος περιορισμός του 1 εκατ. ευρώ στο όριο οφειλής, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο και στους μεγάλους οφειλέτες.
Αντιστοίχως σχεδιάζεται και η κατάργηση του ορίου των 15.000 ευρώ, το οποίο δεν επιτρέπει ρύθμιση σε περισσότερες από 72 δόσεις, ενώ αναμένεται και η παράταση της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση που λήγει στις 31 Μαρτίου. Οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα μέχρι τώρα δεν απέδωσαν ούτε κατ’ ελάχιστον τα προσδοκώμενα. Σ’ αυτές εντάχθηκαν μόλις 198.000 φορολογούμενοι εκ των οποίων 168.000 στη ρύθμιση των εκατό δόσεων. Τα χρέη που ρυθμίστηκαν ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου