ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Πανούσης: Σε 100 μέρες κλείνει η Αμυγδαλέζα

Όπως ανέφερε ο κ. Πανούσης, «στόχος είναι σε 100 ημέρες να κλείσει η Αυγδαλέζα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, για να προχωρήσουν οι διαμορφώσεις χώρων Αττικής για τρία κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας μεταναστών, μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και θέλουμε να την επιταχύνουμε».Τόνισε, δε, ότι η Αμυγδαλέζα, «σε σύγκριση με άλλους παρόμοιους χώρους, δεν μπορεί να αλλάξει μορφή».

Για τους μετανάστες στην Αμυγδαλέζα σημείωσε ότι «μια επιτροπή, που συστήνεται, θα προχωρήσει σε επανέλεγχο όλων των φακέλων για έναν προς έναν. Θα διαπιστώσουμε ποιοι είναι άρρωστοι, ασυνόδευτοι ανήλικοι, μετανάστες με σημαντικό χρόνο κράτησης ακόμα και 18 μήνες, ποιοι δικαιούνται άσυλο, ποιοι δεν μπορούν να απελαθούν και άλλες κατηγορίες και αναμένεται τις προσεχείς πέντε-δέκα ημέρες να παραδώσει τα στοιχεία. Κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά».

Στη συνέχεια, όπως σημείωσε, «θα εφαρμόσουμε τη λεγόμενη "εποπτευόμενη ελευθερία"». Πρόσθεσε, δε, ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να έχουν την εικόνα ότι όλοι αυτοί θα φύγουν αύριο, αλλά η διαδικασία της αποχώρησης από την Αμυγδαλέζα θα γίνει σταδιακά.

Αυτοί οι άνθρωποι που, όπως είπε, μπήκαν παράνομα στη χώρα, χρήζουν βοήθειας, θα γνωρίζουν οι Αρχές πού βρίσκονται και λανθασμένα έχει δοθεί η εντύπωση ότι όλοι αυτοί ξαφνικά θα βρεθούν ανεξέλεγκτοι στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου