ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Eurogroup: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα...

Οι συνεχείς προειδοποιήσεις που εκπέμπονται από την γερμανική ηγεσία αλλά και άλλους ευρωπαίους παράγοντες για να ασκήσουν προκαταβολικά πίεση στην ελληνική κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν βοηθούν στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος προσέγγισης.Όπως για να είμαστε ειλικρινείς δεν βοηθούν και οι συνεχείς εναλλαγές απόψεων από τον υπουργό Οικονομικών και άλλους υπουργούς. Δεν βοηθά στην ανάκτηση της αναγκαίας αξιοπιστίας μας να δηλώνεις τη μια μέρα ότι αποδέχεσαι το 70% των μνημονιακών υποχρεώσεων και την επόμενη να υποστηρίζεις ακριβώς το αντίθετο.


Δεν είναι ώρα για επικοινωνιακές πολιτικές ή για επαναφορά αδιέξοδων προεκλογικών υποσχέσεων. Η ελληνική πλευρά είναι υποχρεωμένη να προσέλθει στη σημερινή διαπραγμάτευση με σαφές, συγκροτημένο και απολύτως τεκμηριωμένο εθνικό σχέδιο. Επιχειρήματα υπάρχουν αρκεί να είναι ξεκάθαρος ο στόχος που επιδιώκουμε. Που δεν μπορεί να είναι άλλος από ένα αμοιβαίο συμβιβασμό. Η ρήξη με την Ευρώπη δεν είναι και δεν πρέπει να είναι σε καμιά περίπτωση η επιλογή μας.

Η σημερινή, αλλά και οι επόμενες μέρες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση είναι καθοριστικές για να διαμορφωθεί η νέα σχέση που διεκδικούμε με την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου