ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Γαλλία: Συντριβή αεροσκάφους Airbus A320 στις Άλπεις

Αεροσκάφος τύπου Airbus A320 της εταιρείας Germanwings (σ.σ. θυγατρική της Lufthansa) με 144 επιβάτες και έξι άτομα πλήρωμα, που εκτελούσε την πτήση 4U9525 Βαρκελώνη - Ντίσελντορφ συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση του από την ισπανική πόλη και ενώ πετούσε με ασυνήθιστα χαμηλή ταχύτητα και ύψος στα 6.800 πόδια.
Την τραγική ανακοίνωση πως δεν υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή του αεροσκάφους Airbus A320 που κατέπεσε στις γαλλικές Άλπεις, έκανε ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ. Εκτός από την τραγική αυτή ανακοίνωση, ο κ. Ολαντ είπε ακόμη ότι είναι πολύ δύσκολή η πρόσβαση στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου και ότι σε αυτό επέβαιναν αρκετοί Γερμανοί πολίτες. «Είναι μια τραγωδία για την χώρα μας», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, υπογραμμίζοντας πως αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 144 επιβάτες και έξι άτομα πλήρωμα (οι δυο πιλότοι και τέσσερα ακόμα μέλη). Από τις ισπανικές αρχές αναφέρεται πως μεταξύ των επιβαινόντων στο μοιραίο αεροσκάφος βρίσκονται 45 Ισπανοί πολίτες. Η πλειοψηφία των επιβατών είναι γερμανικής υπηκοότητας πολίτες που επέστρεφαν στη χώρα τους από τη Βαρκελώνη και την Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, επιβεβαίωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν μεταξύ άλλων 67 Γερμανοί εκ των οποίων δύο βρέφη, 16 μαθητές και δύο καθηγητές, 45 Ισπανοί. Όπως είπε το αεροπλάνο έπεσε απότομα μέσα σε 8 λεπτά και συνετρίβη. Ο πιλότος είχε εμπειρία πάνω από δέκα χρόνια, ενώ το αεροπλάνο είχε περάσει από έλεγχο μια μέρα πριν και δεν είχε δείξει κάποιο πρόβλημα.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το αεροπλάνο των γερμανικών αερογραμμών απογειώθηκε στις 10.01 το πρωί από τη Βαρκελώνη, με κατεύθυνση το Ντίσελντορφ. Λίγη ώρα μετά, στις 10.47 εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ ορισμένα λεπτά αργότερα χάθηκε από τα ραντάρ και τελικά κατέπεσε στην περιοχή Μπαρσελονέτ.
Το 20minutes.fr ανέφερε πως το δυστύχημα συνέβη σε υψόμετρο 2.700μ., πράγμα που κάνει τις επιχειρήσεις ακόμη πιο δύσκολες, αφού όπως φαίνεται η πρόσβαση στο σημείο γίνεται προς το παρόν μόνο από αέρος.
Στο μεταξύ συντετριμμένοι συγγενείς των θυμάτων φθάνουν στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης προκειμένου να ενημερωθούν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων. 




Ένα από τα παλαιότερα αεροσκάφη της εταιρίας

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα από τα παλαιότερα Airbus τύπου A320 με σειριακό αριθμό 0147, το οποίο και παραδόθηκε το Νοέμβριο του 1990. Το αεροπλάνο είχε κάνει ήδη το πρωί την πτήση από το Ντίσελντορφ στην Βαρκελώνη και θα επέστρεφε και πάλι στη γερμανική πόλη με τη μοιραία πτήση. Η German Wings είναι μια νέα εταιρία, θυγατρική της Lufthansa, η οποία είχε σημειώσει εντυπωσιακή αύξηση στο επιβατικό της κοινό με τους πελάτες της να φτάνουν τα 13 εκατομμύρια ταξιδιώτες το 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου