ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της Ελληνικής Αυγής κ. Τρύφωνα Μπουγά στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 19/10/2015


Παρέμβαση στη συνεδρίαση της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου 2015 του δημοτικού συμβουλίου έκανε ο δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής κ. Τρύφωνας Μπουγάς.
«Την προηγούμενη φορά ήταν να συζητήσουμε ένα τακτικό θέμα δια περιφοράς. Εμείς διατυπώσαμε ενστάσεις για την τακτική που ακολουθήθηκε, δεν αναλύσαμε τίποτα άλλο. Πήρε ο δήμαρχος τηλέφωνο, είπαμε δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, μετά έγινε μία συνεννόηση με τον επικεφαλής της παράταξης της Ελληνικής Αυγής και καταλήξαμε ότι δεν είναι σωστή η διαδικασία που ακολουθήθηκε. Εν πάση περιπτώσει κανονίσατε ένα τακτικό θέμα να γίνει έκτακτο. Δεν μπορεί να γίνει ένα τακτικό θέμα, έκτακτο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουγάς.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, όπως είχε γράψει το Faliro Press News, αποφασίστηκε η σύγκληση δημοτικού συμβουλίου και σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, θα συζητούνταν ένα και μοναδικό θέμα! Ποιο ήταν αυτό;

Το δημοτικό συμβούλιο επρόκειτο να εγκρίνει προϋπολογισμό ύψους περίπου 3.000 ευρώ, τα οποία θα διαθέσει για να καλύψει λειτουργικές ανάγκες του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων "Άλμα". Μέρος των χρημάτων αυτών επρόκειτο να δαπανηθεί για την εκτύπωση φυλλαδίων και άλλων εξόδων για επικείμενη εκδήλωση του συλλόγου.

Στη συνέχεια φαίνεται πώς κάποιος άλλαξε γνώμη (ή ίσως δεν τον συνέφερε να πραγματοποιηθεί δημοτικό συμβούλιο παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων) με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς οι δημοτικοί σύμβουλοι για τη ματαίωση της συνεδρίασης. Αντ' αυτού ενημερώθηκαν ότι θα ψηφίσουν τηλεφωνικώς για το θέμα της ημερήσιας διάταξης!

Όπως ήταν φυσικό, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ελληνικής Αυγής κ.κ. Τρύφωνας Μπουγάς και Σωτήρης Μεταξάς αντέδρασαν τονίζοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πραγματοποιηθεί δεδομένου ότι το προς συζήτηση θέμα είναι οικονομικής φύσεως και η όποια απόφαση θα πρέπει να ληφθεί με δέουσα προσοχή!

Έτσι, λοιπόν αφού απερρίφθη και η εκδοχή της τηλεφωνικής ψηφοφορίας, ο πρόεδρος ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου σε νέα ημερομηνία.

Και πάλι, έντονη ήταν η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της Ελληνικής Αυγής κ. Τρύφωνα Μπουγά ο οποίος προσερχόμενος στο συμβούλιο δήλωσε τα εξής: "πώς είναι δυνατόν ένα τακτικό θέμα να γίνεται έκτακτο; Ήρθαμε εδώ για να ψηφίσουμε έναν προϋπολογισμό και να εγκρίνουμε ένα ποσό ώστε να εκτυπωθούν προσκλήσεις για επικείμενη εκδήλωση του συλλόγου "Άλμα" και διαπιστώσαμε προς έκπληξή μας ότι οι εν λόγω προσκλήσεις έχουν ήδη εκτυπωθεί με εντολή της δημοτικής αρχής. Τι είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι; Μαριονέτες; Καταγγέλλω τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου ως μη νόμιμη και θα προβώ σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να ακυρωθεί".
"Γιατί μας καλέσατε εδώ κ.Φωστηρόπουλε, αφού έχετε ήδη εκτυπώσει τα φυλλάδια της εκδήλωσης;" άρχισαν να φωνάζουν και πολλοί ακόμα παρευρισκόμενοι!

Όταν ζητήθηκαν αναλυτικά στοιχεία για το κόστος, η δημοτική αρχή ανέφερε ότι τα φυλλάδια κόστισαν 1.700 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτυπώθηκαν 9.000 φυλλάδια.
Στο σημείο αυτό το λόγο πήρε η δημοτική σύμβουλος κ. Νέλλη Μαυρίδου, η οποία εξέφρασε τις ενστάσεις της τόσο για το γεγονός ότι παραγκωνίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, αφού κλήθηκαν να ψηφίσουν για κάτι, η υλοποίηση του οποίου είχε ήδη πραγματοποιηθεί από το δήμο όσο και για το κόστος των εκτυπώσεων αφού της φάνηκε υπέρογκο.

Μάλιστα, η ίδια συγκεντρώνοντας στοιχεία της αγοράς ανέφερε ότι η εκτύπωση των συγκεκριμένων φυλλαδίων θα μπορούσε να είχε στοιχίσει πολύ λιγότερα (περίπου 600 ευρώ) αν ο δήμος είχε φροντίσει να πάρει προσφορές από καταστήματα και να επιλέξει την πιο συμφέρουσα λύση.

Η κ. Μαυρίδου έκανε λόγο για υπερτιμολόγηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "χάνονται λεφτά στο δρόμο, παίρνουν εκτυπώσεις χωρίς διαγωνισμό". Λεφτά, τα οποία όπως επεσήμανε θα μπορούσαν να αποταμιευθούν και να δοθούν για την κάλυψη διαφόρων αναγκών !

Όσοι θέλουν να διαβάσουν ολόκληρο το ρεπορτάζ μπορούν να πατήσουν εδώ.

Έτσι, λοιπόν ο κ. Μπουγάς δράττοντας την ευκαιρία έθιξε τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν όλα τα παραπάνω. «Και όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα για το οποίο δημιουργήθηκε όλη η αναστάτωση προκειμένου από τακτικό να συζητηθεί ως έκτακτο δεν ασχολήθηκα ποτέ, ούτε εγώ ούτε ο κ. Μεταξάς. Δεν ασχοληθήκαμε με τις λεπτομέρειες του θέματος. Η δική μας ένσταση ήταν όσον αφορά στη διαδικασία συζήτησής του που ακολουθήθηκε» διευκρίνισε ο δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «το θέμα ήταν παράνομο έτσι όπως τέθηκε προς συζήτηση. Δεν κάναμε προσφυγή, όπως αρχικά είχαμε πει γιατί ακούστηκαν ορισμένα σχόλια όπως "υπάρχουν κάποιοι στο δημοτικό συμβούλιο που δεν θέλουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες". Εμείς δεν έχουμε κάτι με τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αλλά καλό θα ήταν να γίνεται σωστή διαχείριση των χρημάτων, τα οποία διατίθενται προς φιλανθρωπικούς σκοπούς. Επαναλαμβάνω ότι η ένστασή μας ήταν καθαρά πάνω στο διαδικαστικό του θέματος και φυσικά δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση γιατί τελικά τροποποιήθηκε η ημέρα συζήτησής του και ακολούθησε όλη αυτή η αναστάτωση».

Αναλυτικότερα, η τοποθέτηση του κ. Μπουγά στο παρακάτω βίντεο: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου