ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Παλαιό Φάληρο: «Μυστικά» δημοτικά συμβούλια θέλει η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ! Άραγε, σε ποια εποχή ζούμε;

 
Πολύς λόγος έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου που συνεδρίασε την Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2016 για το αν θα πρέπει να βιντεοσκοπούνται οι συνεδριάσεις από πολίτες ή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης! Τα πνεύματα μάλιστα οξύνθηκαν αρκετά και οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη συνεδρίαση! Η ένταση άρχισε μετά από παρέμβαση της παράταξης του ΚΚΕ. Τι εννοούμε; Θα σας εξηγήσουμε αμέσως.

Εν μέσω διαφωνιών και εντάσεων άρχισε το δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 12 Φλεβάρη 2016 αφού η παράταξη του ΚΚΕ θέλησε να μάθει ποιοι είναι εκείνοι που μαγνητοσκοπούν με βιντεοκάμερες τα δημοτικά συμβούλια.

Λες και θα πρέπει να μένουν κρυφά όλα όσα ακούγονται μέσα στην αίθουσα της συνεδρίασης, χωρίς να μαθαίνει κανένας άλλος πέραν των παρευρισκομένων το παραμικρό!

Μα είναι λογική αυτή; Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο της 12ης Φλεβάρη κατεγράφη με βιντεοκάμερες από τοπικής εμβέλειας διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό.

Τα δημοτικά συμβούλια είναι «ανοιχτά» στους πολίτες και οι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι μπορούν να τα παρακολουθούν και να καταγράφουν τα όσα λέγονται. Τι πιο αυτονόητο!

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η δημοτική σύμβουλος του ΚΚΕ, η οποία για άλλη μια φορά βρέθηκε μόνη στα έδρανα της αντιπολίτευσης αφού ο κ. Παπαγεωργίου απουσιάζει επανειλημμένα, θέλησε να μάθει ποιος μαγνητοσκοπεί το δημοτικό συμβούλιο, καθώς σε προηγούμενο συμβούλιο, είχαν βρεθεί μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι κρατούσαν κάμερες και είχαν σκοπό να τραβήξουν πλάνα.

Το Faliro Press News επικοινώνησε με τη δημοτική παράταξη της Ελληνικής Αυγής στο Παλαιό Φάληρο για να διευκρινίσει εάν αληθεύουν τα λεγόμενα του ΚΚΕ και η απάντηση που έλαβε ήταν η εξής: "ανεβαίνουν συνεχώς τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στο Παλαιό Φάληρο με αποτέλεσμα όλοι και δη οι αριστεροί να βρίσκονται σε πανικό. Βλέπουν παντού την Χρυσή Αυγή". Θα πρέπει να γνωρίζει το ΚΚΕ, πώς είτε κάποιος ανήκει στη Χρυσή Αυγή, είτε στη Νέα Δημοκρατία είτε στο ΠΑΣΟΚ είτε σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό χώρο, είτε είναι δημοσιογράφος, είτε έχει οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα έχει το δικαίωμα να παρευρεθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να καταγράψει με την κάμερά του όλα όσα ειπωθούν!

Τα δημοτικά συμβούλια δεν είναι «μυστικά» και άλλωστε ο λόγος που πραγματοποιούνται είναι για να επιλύονται προβλήματα του δήμου και φυσικά οι δημότες έχουν κάθε δικαίωμα να ενημερώνονται!

Γι’ αυτό φίλοι του ΚΚΕ ηρεμήστε και θα θέλαμε απλώς να σας θυμίσουμε ότι δεν ζούμε σε «Σταλινικές» εποχές!

Τώρα όσον αφορά στα θέματα που συζητήθηκαν, ένα από τα πιο σοβαρά είναι η κατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου Π. Φαλήρου, αφού δόθηκε εκ νέου παράταση περαίωσης του έργου, αυτή τη φορά κατά εννέα μήνες.

Προβληματισμός επικράτησε στο Συμβούλιο για ακόμη μια φορά, σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι και με τις δυσκολίες που έχουν προκύψει, ενώ δεν είναι τυχαίο, πως πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση και πριν τεθεί το θέμα προς ψήφιση, κάποιοι Σύμβουλοι της Παράταξης Χατζηδάκη (με πιο ηχηρή την αποχώρηση του πρώην Δημάρχου κ. Χρυσοβερίδη), αποχώρησαν σιωπηρά.

Τελικά την παράταση ψήφισαν μόλις 19 (από τους 27) συμβούλους της παράταξης Χατζηδάκη, ενώ αρνητικά ψήφισε η Αντιπολίτευση.

Την αρχή έκανε ο Δήμαρχος, κ. Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε, καλώντας τους συμβούλους του να δώσουν την παράταση ότι «έφυγε ένα βάρος από πάνω μου, μετά από πολύ κόπο και αγώνα. Και σταματώ εδώ για να μην περιαυτολογήσω. Καταφέραμε με χίλιους κόπους και πείσαμε την ALPHA BANK να χρηματοδοτήσει με κεφάλαια. Διαβάζω την απόφαση που εκδόθηκε. Με κεφάλαια κινήσεως 1.540.000 με σκοπό την προεξόφληση πιστοποιήσεων του έργου Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Π. Φαλήρου, με τους κάτωθι όρους εντός των ανωτέρω ορίων, θα χρηματοδοτηθεί το ταμιακό έλλειμμα των πρώτων δύο μηνών εκτέλεσης του έργου για εργατικά και λοιπά κόστη, καθώς και για την αγορά του απαιτούμενου ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού του έργου. Όλες οι χρηματοδοτήσεις θα ακολουθήσουν το μηνιαίο προϋπολογισμό της MAZAARS (σσ η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται την αίτηση πτώχευσης του ανάδοχου του έργου). Διάρκεια ορίου μέχρι 31/12/16. Άρα πετύχαμε η ALPHA να χρηματοδοτήσει το έργο και ήδη έχουν ξεκινήσει να προχωράνε.

Πρώτος το λόγο ζήτησε και η πήρε, ο επικεφαλής της ΡΑΚ, Κ. Μερκουράκης λέγοντας ότι «ξεκινώ με μια πρώτη παρατήρηση. Θεωρώ κ. Χατζηδάκη πως δεν είναι σωστό, αν το θέλετε είναι και αντιδεολογικό, πρώτα απ’ όλα για τους συμβούλους την παράταξή σας – αφήνω έξω την αντιπολίτευση – να φέρνεται θέμα παράτασης σύμβασης στις 12 του μήνα και να ζητάτε έγκριση για προθεσμία που εκπνέει στις 13.

Ουσιαστικά βάζετε το μαχαίρι στο λαιμό σε όλους μας, μη παρέχοντας στο δημοτικό συμβούλιο τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια για να διαβουλευτεί, αλλά και στους Συμβούλους σας να εξετάσουν όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Άρα απευθυνόμενος σε σας, τους συμβούλους της Δημοτικής Αρχής, αν σκοπεύετε να δώσετε λευκή επιταγή για μια ακόμα φορά τόσο στον δήμαρχο, όσο και στον εργολάβο, τουλάχιστον απαιτήστε – για την καλύτερη λειτουργία του Συμβουλίου – την επόμενη φορά να μην σας φέρνουν προ τετελεσμένων.

Παρατήρηση δεύτερη: Ζητάτε κύριε δήμαρχε να σας δείξουμε εμπιστοσύνη. Παρότι έχετε ήδη διαψευστεί δύο φορές στις εκτιμήσεις σας.

Θυμίζω ενδεικτικά: Τέλη Ιούνη του περασμένου χρόνου ήρθατε στο δημοτικό συμβούλιο και ζητήσατε παράταση του χρόνου περαίωσης του έργου κατά 6 μήνες και τότε σας είχα απευθύνει δύο απλές ερωτήσεις: Αν πιστεύετε ότι θα ολοκληρωθεί το έργο εντός των χρονικών ορίων της παράτασης κι αν πιστεύετε ότι θα ολοκληρωθεί με την ορισθείσα – από την αρχική σύμβαση – χρηματοδότηση. Η απάντηση σας και στα δύο ερωτήματα ήταν θετική.

Έξι μήνες μετά και συγκεκριμένα 11 Νοέμβρη, ζητούσατε νέα τρίμηνη παράταση και μας διαβεβαιώνατε πως ο εν λόγω εργολάβος δεν είχε πληρώσει φορολογία και ότι πλήρωσε την ημέρα του δημοτικού συμβουλίου και ότι πήρε ενημερότητα και υποτίθεται ότι μετά από λίγες μέρες θα πληρωθεί η Τράπεζα και θα προχωρήσει το έργο. 3 μήνες μετά δεν έχει προχωρήσει τίποτα.

Και έρχεστε σήμερα και μας ζητάτε νέα πολύμηνη παράταση; Άλλοι εννέα μήνες. Και μάλιστα αυτή τη φορά ακόμα πιο λακωνικός στο εισηγητικό αφού βλέπω ότι σχεδόν κρύψατε το χρονικό περιθώριο που ζητάτε, κάτω στο εισηγητικό.

Και δεν θα θέσω το ερώτημα αν πιστεύετε ότι θα ολοκληρωθεί αυτή την φορά. Δεν περιμένω εκπλήξεις. Θα ρωτήσω όμως. Γιατί να σας εμπιστευτούμε; Γιατί μας κρατάτε δέσμιους μιας περιπέτειας. Γιατί δίνετε παράταση σε ένα λάθος.

Δεν έχουμε κάτι με τον εργολάβο. Όμως ένα έργο δεν τελειώνει, ένα έργο εκτίθεται στις καιρικές συνθήκες, εδώ και μήνες λόγω δικής του υπαιτιότητας και έχετε και εσείς δεν αναλαμβάνεται καμία ευθύνη, ούτε την ευθύνη να δώσετε ένα τέλος.

Γιατί κ. Χατζηδάκη δεν εκτιμάτε την εμπιστοσύνη που σας δείχνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά αντιθέτως τους εκθέτετε συνεχώς;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου