ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ελληνικό: Οι μετανάστες έπιασαν τα όπλα και πήραν το νόμο στα χέρια τους!

Ο αντιδήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, κ. Βασίλης Κρητικός προχώρησε σε μία σοβαρότατη καταγγελία, παρουσία του Δημάρχου Αλίμου, κ. Ανδρέα Κονδύλη, αναφέροντας πως στον καταυλισμό των μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο «βγήκαν όπλα».
Συγκεκριμένα, ο κ. Κρητικός είπε ότι «το βράδυ της Τρίτης ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στον υπαίθριο καταυλισμό βγήκαν όπλα. Όχι μαχαίρια, όπλα. Ο κόσμος εδώ έχει κουραστεί, υπάρχουν συνεχώς συμπλοκές».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο αντιδήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης χαρακτήρισε την κατάσταση «ωρολογιακή βόμβα» και πρόσθεσε: «Κάθε μέρα οι υπηρεσίες καθαριότητας συλλέγουν πάνω από 5 τόνους σκουπιδιών από τον καταυλισμό, ενώ δίνουμε 20 τόνους νερό με υδροφόρα για να ενισχύσουμε τα ντους στην παραλία όπου καταφεύγουν οι άνθρωποι αυτοί για να πλυθούν.

Αλλά η κατάσταση πια εδώ είναι - εδώ και 7 μήνες - συνεχώς επιδεινούμενη και μη διαχειρίσιμη από πλευράς υγείας και ασφάλειας, ενώ στον Δήμο μας δεν έχει διατεθεί καμία απολύτως βοήθεια, ούτε καν πρόσθετοι κάδοι, με αποτέλεσμα οι δημότες μας να επιβαρύνονται με τα μεγάλα ποσά που απαιτούνται για το μάζεμα και τη μεταφορά των απορρημμάτων, και όχι μόνο».

"Αυτά δεν το λέω απλώς για να το πω" τόνισε ο αντιδήμαρχος "αλλά το λέω για να το ακούσουν αυτοί που πρέπει".
 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "οι τρείς Δήμαρχοι της περιοχής, περιμένουμε ακόμη κάποιον κυβερνητικό υπεύθυνο να μας πει, πότε επιτέλους θα τελειώσει αυτή η άθλια τρικοσμοκική κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό. ... Και θέλω και πάλι δημόσια να ρωτήσω τον κ. Μουζάλα. Γιατί δεν ανοίγουν στρατόπεδα που διαθέτουν τις αναγκαίες υποδομές και αφήνουν εδώ να υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι να κοιμούνται κατά γης, ο ένας επάνω στον άλλο, και να πηγαίνουν στην παραλία για να πλυθούν και να κάνουν ακόμη.... και τις ανάγκες τους; Πως επιτρέπουν να υπάρχει αυτή η άθλια εικόνα σταυλισμού ανθρώπων, μαι εικόνα που προσβάλει τους ίδιους, αλλά και τη χώρα μας; ..

Η δυσοσμία που επικρατεί εδώ είναι απεριγραπτη και οι άνθρωποι αυτοί σπάνε τα σταθερά παράθυρα για να αναπνεύσουν. Εμείς οι τρείς δήμοι της περιοχής, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουμε για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε την κατάσταση, μας είναι αδύνατον να υποκαταστήσουμε την απουσία του κράτους και τις ευθύνες που αυτό έχει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου