ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Κανέλλο, προχώρα σε θέλει όλο το Παλαιό Φάληρο!

Μετά τον Ανδρέα Δούμα, ο οποίος είναι "φαβορί" για το δημαρχιακό θώκο, υπάρχει άλλη μία πολύ δυνατή υποψηφιότητα, που μπορεί να θέσει εκτός ... καρέκλας το νυν δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη! 

Η εν λόγω υποψηφιότητα δεν είναι άλλη από αυτή του Θεόδωρου Κανέλλου, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του αντιδημάρχου Πόλης! Ο κ. Κανέλλος είναι ένας από τους "μνηστήρες" του δημαρχιακού θώκου για τις δημοτικές εκλογές του 2019 και αναμένεται να κοντραριστεί επικίνδυνα με τον κ. Χατζηδάκη, αφού έχει με το μέρος του μεγάλο αριθμό Φαληριωτών. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα το "παλέψει" και δεν θα το βάλει κάτω μέχρι να κερδίσει τη θέση του δημάρχου. Ακόμη και αν χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια... Άλλος Αντενάουερ μας βρήκε... Εμείς, σας το ευχόμαστε κ. Κανέλλο αφού το επιθυμείτε διακαώς.



Ποιος ήταν ο Αντενάουερ

Στις 15 Οκτωβρίου 1963, και σε ηλικία 87 ετών, ο Κόνραντ Αντενάουερ παραιτήθηκε από τη θέση του καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και αποσύρθηκε από την πρώτη γραμμή του δημόσιου βίου, ύστερα από μακρά πολιτική διαδρομή.

Εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος Κολωνίας το 1917 και έγινε σύντομα γνωστός για την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητά του, συνδέοντας τη θητεία του με την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής.

Με την άνοδο των Ναζί στην εξουσία, το 1933, ο Αντενάουερ καθαιρέθηκε από το αξίωμα του δημάρχου –όταν αρνήθηκε να αναρτήσει στην πόλη του τον αγκυλωτό σταυρό, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Χίτλερ– και φυλακίστηκε για μικρά διαστήματα δύο φορές: το 1934 και το 1944.

Μετά τον πόλεμο, οι Αμερικανοί τον επανέφεραν στη θέση του δημάρχου Κολωνίας, για να καθαιρεθεί λίγο αργότερα, αυτήν τη φορά από τους Βρετανούς, όταν η πόλη πέρασε στη δική τους ζώνη κατοχής. Τα επόμενα χρόνια αφιερώθηκε στην ίδρυση της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), του κόμματος που φιλοδοξούσε να συστεγάσει καθολικούς και προτεστάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου