ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Π. Σκουρλέτης: Βούληση της κυβέρνησης να δώσει λύση στην «ομηρία» των συμβασιούχων σε Δήμους



Την βούληση της κυβέρνησης να δώσει «λύση στην ομηρία» των συμβασιούχων που εργάζονται στον δημόσιο τομέα και στους Δήμους, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο αρμόδιος υπουργός ενημέρωσε την Βουλή ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται συγκεκριμένη πρόταση, την οποία και θα παρουσιάσει σε όλα τα κόμματα, καλώντας τα να συναινέσουν έτσι ώστε να ορθολογικοποιηθεί η κατάσταση.

«Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η ελληνική ιδιομορφία, χιλιάδες άνθρωποι επί δεκαετίες, επί πάρα πολλά χρόνια να είναι κάτω από το καθεστώς της σύμβασης, κάνοντας κατάχρηση και με βάση την ευρωπαϊκή Οδηγία της έννοιας της σύμβασης, ενώ στην πραγματικότητα καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες», ξεκαθάρισε ο κ. Σκουρλέτης, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού της Ένωσης Κεντρώων, Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου. Ο υπουργός Εσωτερικών, μάλιστα απευθύνθηκε προς το Σώμα, για να ενημερώσει ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει η δυνατότητα περαιτέρω συζήτησης για το θέμα και ζήτησε «και από την δικιά σας μεριά να βοηθήσετε και να συνδράμετε στο να βρούμε μια οριστική και βιώσιμη λύση».

Πάντως, ο κ. Σκουρλέτης, δεν παρέλειψε να καταλογίσει «πολιτική σκοπιμότητα» σε συγκεκριμένους δήμους, οι οποίοι δεν πληρώνουν τους συμβασιούχους επικαλούμενοι επικείμενη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.


Πηγή: https://left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου