ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Αυστηρώς μονο για ανιδιοτελείς ΔΕΞΙΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

 
Ο Ίων Δραγούμης ενάντια στον φιλελευθερισμό

Ο Ίων Δραγούμης δεν είναι κάποια προσωπικότητα που μας άφησε μόνο μερικά αποφθέγματα. Τα τελευταία χρόνια προπαγανδίστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν κάποιες ρήσεις του οι οποίες παρουσιάστηκαν μέσω φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε πολλές ιστοσελίδες και ιστολόγια που έκαναν αφιερώματα σε αυτόν αρκέστηκαν στο να αναπαράγουν τα συνηθισμένα αποφθέγματα. Εύκολα λοιπόν έπεσε σκοτάδι σε όλες τις άλλες σκέψεις του και αυτές δεν εξαπλώθηκαν. Ουσιαστικά λοιπόν, ο Δραγούμης παρέμεινε άγνωστος στο ευρύ εθνικιστικό κοινό. Ο Δραγούμης δεν ήταν απλά ένας εθνικιστής. Ο Δραγούμης ήταν ιδεαλιστής και ήξερε γιατί απέρριπτε τις ιδεολογίες που μαίνονταν να καταστρέψουν τα έθνη, την κοινωνία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Μια από αυτές ήταν και ο φιλελευθερισμός τον οποίο βλέπουμε στις μέρες μας πως έχει επικρατήσει και ότι έχει διαφθείρει τα άτομα και κατά συνέπεια τα έθνη. Είναι καιρός πια, μετά από τόσα χρόνια, να μάθουμε πως έβλεπε ο Ίων την ιδεολογία του φιλελευθερισμού και τι σκέψεις αποτύπωνε στα «Φύλλα Ημερολογίου» του:

«Σ’ αυτό το σημείο δε λεν όμως πως θέλουν την ομοιόμορφη παιδεία και όχι την ελεύθερη παιδεία, ενώ ίσια ίσια την ομοιόμορφη θέλουν, και συνάμα γυρεύουν και την ελευθερία στη σκέψη. Μα πως συνδυάζονται ελευθερία σκέψης και ομοιόμορφη παιδεία, αυτό δε μας το λεν.
Παραδέχονται πως το φιλελεύθερο πνεύμα υποδουλώνει οικονομικώς τους ανθρώπους αφού στηρίζεται στον περιορισμό της ελευθερίας του καθενός για το γενικό τάχα καλό. Αλλ’ αυτό γίνεται, σου λεν, για χάρη της ισότης. Γιατί όμως πρέπει να υπάρχει η ισότητα, αυτό δεν μας το λεν, ή καλλίτερα μας λεν μονάχα πως κάθε άτομο στη γη επάνω doit avoir sa part de bonheur – πρέπει να έχει το δικό του μερίδιο στην ευτυχία – (πως λέγεται αυτό στα γερμανικά δεν το ξέρω).
Σου λεν όμως πως τι πειράζει η οικονομική σκλαβιά που φέρνουν σ’ έναν τόπο οι φιλελεύθερες κυβερνήσεις αφού εξασφάλιζαν την ελευθερία της σκέψης. Άμα τους ρωτήσεις όμως πως οι φιλελεύθερες κυβερνήσεις σου εξασφάλιζαν την ελευθερία της σκέψης αφού αυτές επιβάλλουν α) την υποχρεωτική παιδεία και β) την ομοιόμορφη παιδεία, τότε μένουν κόκκαλο ως που να βρουν καμιάν άλλη πρόφαση για να σου δικαιολογήσουν την αντιπάθειά τους για την αριστοκρατία, αντιπάθεια που καταντάει τυραννική περισσότερο παρά όσο ήταν ποτέ τυραννική η κυριαρχία της αριστοκρατίας. Τι σημαίνει όμως; Φτάνει να επικρατούν των πολλών οι θέλησες και τα γούστα! Ποιότητα γούστων δεν εξετάζουν αυτοί! Αυτοί μονάχα ξιπάζονται από τους αριθμούς! Σου λεν με απλοϊκότατη ξιπασιά «Όταν βρίσκεται 1 αντιμέτωπος σ’ εκατό (100) μήγαρις ο 1 πρέπει να επικρατήσει;» Πρωτόγονη διανοητικότητα, έτσι μου φαίνεται».

Τρίτο Πρωτόκολλο των σιωνιστών: «Με την καθοδήγησή μας ο λαός έχει καταστρέψει την αριστοκρατία, που ήταν η προστάτριά του και η φυσική μητέρα τροφός του, της οποίας το συμφέρον είναι συνυφασμένο με την ευημερία του λαού. Τώρα που η αριστοκρατία είναι κατεστραμμένη, ο λαός έπεσε στο ζυγό των οποιωνδήποτε, των λωποδυτών που πλούτισαν, οι οποίοι τον καταπιέζουν χωρίς έλεος».

«Οι ειρηνόφιλοι γελιούνται γιατί στους υπολογισμούς τους λογαριάζουν μόνο τα έθνη που τώρα υπάρχουν και που αυτοί ζουν μέσα τους. Και πώς να κρίνουν αλλοιώς τον κόσμο παρά σαν άνθρωποι που ζουν μέσα στα έθνη που υπάρχουν τώρα; Αν τα έθνη, με την ανάπτυξη των ατόμων, κουραστούν και χάσουν την ορμή του πολέμου, μήπως σημαίνει πως θα την χάσουν και τα άλλα έθνη που θα ξυπνήσουν ή θα σχηματισθούν αργότερα; Οι ειρηνόφιλοι δεν φαντάζονται πως μπορούν να βγουν στην μέση και άλλα έθνη με άλλους ανθρώπους που δε θα αισθάνονται όπως αυτοί και επομένως δεν θα είναι ειρηνόφιλοι διόλου. Φαντάζονται πως αιώνια θα προβαίνει η ανάπτυξη των ατόμων μέσα στα έθνη που τώρα υπάρχουν, ή ίσως φαντάζονται πως η ανάπτυξη των ατόμων θα προβαίνει αιώνια και ανεξάρτητα από κάθε έθνος. Το στοιχείο «έθνος» δεν το πολυλογαριάζουν. Αυτοί είναι ατομικιστές και μόνο στα άτομα δίνουν αξία, μόνον αυτά βλέπουν, μόνον αυτά προσέχουν, τόσο που δεν μπορούν να φανταστούν πια ούτε άλλο είδος άτομα, παρά σαν τον εαυτό τους».

«Ζήτω η ελευθερία των φιλελευθέρων. Για να μεταχειρίζονται τυραννία για να σταθούν, πάει να πει πως είναι μειοψηφία».

«Feminisme, Socialisme etc. = Θεωρίες (του πολιτισμού) του 19ου και 20ου αιώνα που αφορμή έχουν κάποιο συμφέρο, που μερικοί από κείνους που έχουν το συμφέρο, πιο θερμοκέφαλοι, πιο θεωρητικοί, πιο αποφασιστικοί, πιο οραματιστές από τους άλλους, το κάνουν από απλό ατομικό συμφέρο γενική θεωρία για όλους, και για κείνους ακόμα που δεν αξίζει να τους δώσεις δικαίωμα να ωφεληθούν από το ατομικό τους συμφέρο αφού δεν είναι άξιοι μοναχοί τους να ωφεληθούν από αυτό. Όσες γυναίκες δουλεύουν, πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες που δουλεύουν στην ίδια εργασία, ανάλογα πάντα με την αξιοσύνη που δείχνουν στην εργασία τούτη. Μα πέρα από κει αρχίζουν οι θεωρίες του 19ου και 20ου αιώνα που είναι παιδιακίσιες».

«Οι Εβραίοι, οι τωρινοί και όχι οι αρχαίοι, με τα σαχλά ιδανικά τους και χωρίς όπλα φονικά, παν να καταχτήσουν την Ευρώπη. Και όμως δεν ξιππάζομαι. Τα ιδανικά τους – ο αντιστρατιωτισμός, ο σοσιαλισμός, η ισότητα, η δικαιοσύνη, η συμπονιά για κάθε αδυναμία ή αρρώστια, το ισοπέδωμα των ανθρώπων με τον αποκεφαλισμό των δυνατών – ιδανικά ανθρώπων απολέμων, δεν μπορούσαν να μην επικρατήσουν τώρα στην Ευρώπη αφού είναι σαχλά».  (Σαμοθράκη)

Διαβάζοντας τα παραπάνω οδηγούμαστε σε ένα συμπέρασμα: Ο Δραγούμης ήξερε που χωλαίνει η ιδεολογία του φιλελευθερισμού αλλά και την πηγή αυτού του κακού. Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ...Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.. 
ΜΑΝΙΑΤΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου