ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ο Χατζηδάκης βάζει υπογραφές και ο Μπουγάς τρέχει για να βγάλει το φίδι από την τρύπα!

 
Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου για την υλοποίηση ενός ακόμη μεγάλου έργου στην πόλη. Της κατασκευής Πολυδύναμου συγκροτήματος στο Ο.Τ. 381 στην περιοχή της Κοψαχείλας, ο υπόγειος χώρος του οποίου θα χρησιμοποιείται για την στάθμευση των μεγάλων αλλά και μικρότερων οχημάτων καθαριότητας του Δήμου, ο δε υπέργειος θα στεγάσει τα γραφεία των διάφόρων υπηρεσιών του τομέα αυτού. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και ορισμένες παρεμβάσεις, οι οποίες θα αφορούν την γενικότερη, εκτενή, διαμόρφωση πρασίνου εκεί, καθώς και τη δημιουργία σύγχρονης παιδικής χαράς, πλακοστρώσεων και ράμπας γκαράζ, όπως και γήπεδο μπάσκετ.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4.880.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου μπορεί να ... διαφημίζει το νέο υπόγειο γκαράζ που θα κατασκευαστεί στην Κοψαχείλα ως προσωπική του "κατάκτηση", όμως ο δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής κ. Τρύφωνας Μπουγάς αισθάνεται δικαιωμένος αφού οι επίμονες προσπάθειές του επί σειρά ετών απέδωσαν καρπούς!


Στην τελική ευθεία μπήκε πλέον η κατασκευή ενός ακόμη σημαντικού έργου στο Π. Φάληρο, όπως είναι αυτό της δημιουργίας υπόγειου χώρου στάθμευσης των οχημάτων καθαριότητας του δήμου και υπέργειου χώρου γραφείων, χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς στο Ο.Τ. 381, που βρίσκεται στην περιοχή της Κοψαχείλας και είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.
 

Το εν λόγω οικόπεδο είναι έκτασης 2.438 τ.μ. και περιβάλλεται από τις οδούς Σωκράτους - Αγίου Πέτρου και Κοραή.
 

Βάσει των σχεδίων και σύμφωνα με την ήδη εκδοθείσα άδεια δόμησης, όταν ολοκληρωθεί το έργο αυτό, θα διαθέτει δύο υπόγεια γκαράζ. Το ένα θα έχει έκταση 1598 τ.μ. και το δεύτερο 1493 τ.μ., ενώ το υπέργειο κτίριο θα είναι 400 τ.μ. και σ' αυτό θα στεγαστούν τα γραφεία, το κυλικείο των υπαλλήλων, οι τουαλέτες, το βεστιάριο κλπ.

Χάρη στην επιμονή, στις συνεχείς καταγγελίες και την αδιάκοπη προσπάθεια του κ. Τρύφωνα Μπουγά το έργο του γκαράζ θα πάρει σάρκα και οστά μετά από απόφαση της Περιφέρειας.

Πρόσφατα ο κ. Μπουγάς είχε αποκαλύψει με επίσημο έγγραφο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι ο χώρος όπου φυλάσσσονται τα απορριματοφόρα του δήμου δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας με αποτέλεσμα να προκύψουν αντιδράσεις σε βάρος του δημάρχου, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι κάνει τα στραβά μάτια καλύπτοντας ένα τόσο σοβαρό θέμα με κίνδυνο τις ζωές των δημοτών.

Ο κ. Μπουγάς συνέχισε να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση αφού εκτός από θέμα ασφάλειας των κατοίκων, η "μεταμόρφωση" του συγκεκριμένου χώρου στην Κοψαχείλα ήταν επιτακτική ανάγκη αναβάθμισης της περιοχής με απώτερο στόχο οι κάτοικοι να απολαμβάνουν ένα καθαρό περιβάλλον.

Από τις αλλεπάλληλες οχλήσεις του κ. Μπουγά η Περιφέρεια αναγκάστηκε να προχωρήσει το θέμα και έτσι σήμερα ο κ. Χατζηδάκης να καυχιέται για ένα ακόμη έργο στο δήμο του για το οποίο όμως δεν κούνησε ούτε το μικρό του δαχτυλάκι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου