ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

Θεόδωρος Κανέλλος: "Ως δήμος έχουμε πολλά δυνατά σημεία-Πρέπει να περάσουμε στην πράξη"

Ο αντιδήμαρχος Πόλης Παλαιού Φαλήρου κ. Θεόδωρος Κανέλλος θίγει με σχόλιό του το θέμα της κρίσης και πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί τόσο από τον καθένα ξεχωριστά όσο και από την κοινωνία συλλογικά. Ο κ. Κανέλλος επισημαίνει χαρακτηριστικά: "Η τελευταία διετία άφησε χωρίς απασχόληση εκατομμύρια ανθρώπους. Έφερε χρέη που θα μας βαρύνουν επί πολλά χρόνια. Έφερε αλλαγές στην κοινωνική συνοχή μας. Έφερε επίσης στο φως ορισμένες θεμελιώδεις αλήθειες σε ότι αφορά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία μας. Ο τρόπος με τον οποίο θα αποκριθούμε θα είναι καθοριστικός για το μέλλον μας.
Η κρίση αποτελεί εγερτήριο κάλεσμα, είναι η στιγμή στην οποία αναγνωρίζουμε ότι το να συνεχίσουμε «όπως συνήθως» θα μας καταδικάσει σε προοδευτική παρακμή, θα μας φέρει σε δεύτερη μοίρα μέσα στην νέα παγκόσμια τάξη.
Είναι η ώρα να επιδείξουμε τόλμη και φιλοδοξία, για να οικοδομήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον.
Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει όλοι μαζί να περάσουμε στην πράξη. Σαν δήμος έχουμε πολλά δυνατά σημεία.
Διαθέτουμε ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό, με ισχυρή επιχειρηματική τεχνολογική και επιστημονική βάση.
Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες μας και να θέσουμε στους εαυτούς μας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δράσης και να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να το υλοποιήσουμε.
Οι στόχοι μας πρέπει να Είναι φιλόδοξοι μεν, εφικτοί δε.
Προϋπόθεση για επιτυχία είναι η συντονισμένη προσπάθεια μεταξύ του Δήμου και των Δημοτών . Αν ενεργήσουμε από κοινού, τότε θα μπορέσουμε να δώσουμε μάχη και να βγούμε ισχυρότεροι από την κρίση.
Έχουμε και τα μέσα και τη φιλοδοξία. Πρέπει, τώρα, να περάσουμε στην πράξη.
Για να κατευθύνουμε τις προσπάθειές μας πρέπει να συμφωνήσουμε από κοινού σε έναν συγκεκριμένο αριθμό πρωταρχικών στόχων. Οι στόχοι αυτοί πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικοί του θέματος της έξυπνης, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης. Πρέπει να είναι μετρήσιμοι και να βρίσκονται σε άμεση συνέργεια με άλλες οριζόντιες δράσεις για την προώθηση ενός υψηλού επιπέδου ποιότητας και βιώσιμης απασχόλησης, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου