ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Το συγκλονιστικό αντίο με δάκρυα του ΚΥΡΙΑΚΟΥ Μητσοτάκη στον πατέρα του!

 
Στη ζωή η μοίρα τον έφερε τελευταίο στη σειρά των παιδιών του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο θάνατος του πατέρα όμως τον φέρνει πρώτο στο ιερό καθήκον του αποχαιρετισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο “Βενιαμίν” της οικογένειας, έχει αναλάβει σήμερα να μιλήσει εκ μέρους όλων των παιδιών του. Το καθήκον βαρύ και αυτό φαίνεται στο πρόσωπο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.Τις πρώτες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο γιος του Κυριάκος πήγε πίσω στον χρόνο. Ήθελε να κρατήσει την πιο ωραία ανάμνηση. Έγινε ξανά παιδί θυμήθηκε μια όμορφη στιγμή που την απαθανάτισε ο φακός και με εκείνη την εικόνα είπε απλά “ευχαριστώ” στον πατέρα του…

Το λιτό και  συγκλονιστικό αντίο του Κυριάκου
Μητσοτάκη στον πατέρα του

Σήμερα η εικόνα είναι διαφορετική, ο φακός κατέγραψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σκουπίζει το δάκρυ που κύλησε και το πρόσωπό του μαρτυρά ότι φέρνει στο νου του εικόνες μιας ζωής…

1 σχόλιο:

  1. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, προσπάθησε να προωθήσει διαρθρωτικές αλλαγές με σκοπό τη μείωση του δημόσιου τομέα, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών του Δημόσιου φορέα. Επίσης εφάρμοσε πρόγραμμα απορρύθμισης της οικονομίας από διοικητικούς περιορισμούς και κυβερνητικές παρεμβάσεις γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.
    Από 1994 έλεγε πως «Το τραγικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν αντέχει τα βάρη και τα ελλείμματα, ότι η οικονομία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση και δεν θα είναι μακριά η στιγµή που η Ελλάδα δεν θα µπορεί πια να δανειστεί και θα καταφύγει ικέτης στο ∆ιεθνές Νοµισµατικό Ταµείο».
    Στην εξωτερική πολιτική ανέλαβε διεθνείς πρωτοβουλίες, με κορυφαία τη Διάσκεψη της Βουλιαγμένης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, επιχείρησε την αποτροπή της διάλυσης της ενιαίας ομοσπονδίας της Γιουγκοσλαβίας. Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας επέφερε την ανεξαρτητοποίηση της ως τότε ομόσπονδης Δημοκρατίας της Μακεδονίας, η οποία διεκδικούσε την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέτυχε να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Σύνοδο της Λισαβόνας να υιοθετήσει πλήρως τις ελληνικές θέσεις. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία παρά την απόφαση της Συνόδου της Λισαβόνας επέμεναν στην εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης, αρχή της οποίας ήταν η είσοδος του κράτους αυτού στον ΟΗΕ με το προσωρινό όνομα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (ΠΓΔΜ - FYROM).. Επί πρωθυπουργίας του η Ελλάδα πέτυχε την είσοδό της στην Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση, τον ευρωπαϊκό οργανισμό συνεργασίας για την άμυνα και την ασφάλεια. Το 1986 τιμήθηκε από το Βρετανικό κοινοβούλιο για την αντιστασιακή του δράση. Στις 31 Οκτωβρίου 2005 ιδρύθηκε προς τιμήν του η έδρα ελληνικών σπουδών «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης» στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ. έχει τιμηθεί με τον Μεγαλοσταυρό των Κομνηνών Αυτοκρατόρων Τραπεζούντας από το ίδρυμα Παναγία Σουμελά και με το Βενιζέλειο βραβείο από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής.
    Στον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη απενεμήθη το Μάιο του 2016 η ύψιστη τιμητική διάκριση του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, το μετάλλιο Α΄ Τάξεως «ΧΡΥΣΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», η οποία απονέμεται σε άτομα υψηλού διεθνούς κύρους που διακρίθηκαν για το ξεχωριστό έργο τους και την ιδιαίτερη συνεισφορά τους στην προαγωγή και προώθηση των Κοινωνικών και Εθνικών θεμάτων σε διεθνές επίπεδο, σε αναγνώριση της πολυσχιδούς παρουσίας του καθώς και του πολυτίμου και σημαντικού έργου του για τη χώρα.
    Αιωνία η μνήμη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή