ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Ο Δημήτρης Πιτούλης έχει όραμα ευθύνης για το Παλαιό Φάληρο!

Η παράταξη του κ. Δημήτρη Πιτούλη "Εμείς για το Φάληρο", η ΡΑΚ Παλαιού Φαλήρου και η δημοτική παράταξη "Μαζί για το Φάληρο" κατέθεσαν τέσσερις προτάσεις, για βιώσιμη αστική ανάπτυξη μέσα από ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις Δήμων Παλαιού Φαλήρου - Καλλιθέας – Γλυφάδας στο ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020.
 
Μία εξ αυτών είναι η παρακάτω:
 
Μαθητικές Διαδρομές – Ιστός Πεζοδρόμων διευκόλυνσης κίνησης μαθητών.

Οι πεζόδρομοι θα κατασκευαστούν σε επέκταση του ενός από τα δύο πεζοδρόμια της οδού και με πλάτος περί τα 2,20 μ.
 

Αυτό σημαίνει ότι η οδός δεν καταργείται ως προς τη διευκόλυνση κυκλοφορίας οχημάτων, αλλά το νέο πλάτος του πεζοδρομίου θα καταλαμβάνει τη μία ζώνη στάθμευσης από τις δύο που έχουν άτυπα δημιουργηθεί. Προκειμένου να υλοποιηθούν όσα αναφέρονται πιο πάνω, η μελέτη θα έχει στόχο να σχεδιάσει έναν ιστό πεζοδρόμων, αφού μελετηθούν οι κύριες μαθητικές διαδρομές από τις οικίες των μαθητών μέχρι τα σχολεία τους.
 

Οι ως άνω πεζοδρόμηση τμημάτων των οδών θα διευκολύνει τις κινήσεις μαθητών – και όχι μόνο – παρέχοντας τους μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.

.

1 σχόλιο:


  1. Θεόδωρος Κανέλλος
    Αντιδημάρχος Πόλης
    Δήμου Π. Φαλήρου
    Η τελευταία διετία άφησε χωρίς απασχόληση εκατομμύρια ανθρώπους. Έφερε χρέη που θα μας βαρύνουν επί πολλά χρόνια. Έφερε αλλαγές στην κοινωνική συνοχή μας. Έφερε επίσης στο φως ορισμένες θεμελιώδεις αλήθειες σε ότι αφορά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία μας. Ο τρόπος με τον οποίο θα αποκριθούμε θα είναι καθοριστικός για το μέλλον μας.
    Η κρίση αποτελεί εγερτήριο κάλεσμα, είναι η στιγμή στην οποία αναγνωρίζουμε ότι το να συνεχίσουμε «όπως συνήθως» θα μας καταδικάσει σε προοδευτική παρακμή, θα μας φέρει σε δεύτερη μοίρα μέσα στην νέα παγκόσμια τάξη.
    Είναι η ώρα να επιδείξουμε τόλμη και φιλοδοξία, για να οικοδομήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον.
    Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει όλοι μαζί να περάσουμε στην πράξη. Σαν δήμος έχουμε πολλά δυνατά σημεία.
    Διαθέτουμε ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό, με ισχυρή επιχειρηματική τεχνολογική και επιστημονική βάση.
    Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες μας και να θέσουμε στους εαυτούς μας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δράσης και να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να το υλοποιήσουμε.
    Οι στόχοι μας πρέπει να Είναι φιλόδοξοι μεν, εφικτοί δε.
    Προϋπόθεση για επιτυχία είναι η συντονισμένη προσπάθεια μεταξύ του Δήμου και των Δημοτών . Αν ενεργήσουμε από κοινού, τότε θα μπορέσουμε να δώσουμε μάχη και να βγούμε ισχυρότεροι από την κρίση.
    Έχουμε και τα μέσα και τη φιλοδοξία. Πρέπει, τώρα, να περάσουμε στην πράξη.
    Για να κατευθύνουμε τις προσπάθειές μας πρέπει να συμφωνήσουμε από κοινού σε έναν συγκεκριμένο αριθμό πρωταρχικών στόχων. Οι στόχοι αυτοί πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικοί του θέματος της έξυπνης, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης. Πρέπει να είναι μετρήσιμοι και να βρίσκονται σε άμεση συνέργεια με άλλες οριζόντιες δράσεις για την προώθηση ενός υψηλού επιπέδου ποιότητας και βιώσιμης απασχόλησης, καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή