ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

O Δήμαρχος Ο Νομάρχης και τα γεράκια !


 
 
Τις περισσότερες φορές η πιο προφανής ειναι και η πιο σωστή λύση σε ενα πρόβλημα.Εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να μπερδεύουμε τα πράγματα και να τα περιπλέκουμε.Απο την άλλη οι πιο σωστές λύσεις ειναι εκείνες που μας κινητοποιούν να πράξουμε κάτι. Ειναι γνωστό εξάλλου πως ο μόνος τρόπος για να αποτύχουμε σε κάτι ειναι να σταματήσουμε να προσπαθούμε.Και αυτό το λάθος το κάνουμε συχνά.Παρακάτω παραθέτω μια όμορφη όσο και διδακτική ιστορία. 
Μια μέρα έκαναν δώρο σε ένα τρανό δήμαρχο δύο νεογέννητα γεράκια και εκείνος αμέσως τα έδωσε για να τα εκπαιδεύσουν. Μετά από κάποιο καιρό, ο εκπαιδευτής είπε στον δήμαρχο πως το ένα από τα δύο μικρά γεράκια είχε ήδη εκπαιδευτεί και πετούσε.

“Και το άλλο;” ρώτησε ο δήμαρχος.

“Λυπάμαι, δήμαρχε, αλλά το άλλο συμπεριφέρεται παράξενα, ίσως είναι άρρωστο.Κανείς δεν μπορεί να το κάνει να φύγει από το κλαδί που κάθισε από την πρώτη ημέρα. Ένας δημοτικός σ'υμβουλος αναγκάζεται κάθε μέρα να ανεβαίνει μέχρι το κλαδί για να το ταίσει.”

Ο δήμαρχος φώναξε τον κτηνίατρο Νίκο Χρυσοβερίδη από την Αγ.Αλεξάνδρου, φώναξε δημοτικούς συμβούλους, αλλά κανένας δεν κατάφερε να μετακινήσει το γεράκι από το κλαδί.

Κάθε μέρα το κοίταζε από το παράθυρο του και τον έπιανε στεναχώρια και θλίψη βλέποντας το γεράκι πάνω στο δένδρο μέρα και νύχτα.

Μια μέρα έβγαλε ανακοίνωση στο FaliroPressNews ο οποίο ζητούσε από τους Φαληριώτες να τον βοηθήσει.

Την επόμενη μέρα μόλις άνοιξε το παράθυρο, με μεγάλη του έκπληξη, είδε το γεράκι να πετάει περήφανα πάνω από τα δένδρα .

“Φέρτε μου αμέσως αυτόν που έκανε αυτό το θαύμα!” διέταξε ο δήμαρχος.

Μετά από λίγο του έφεραν μπροστά του τον π. Νομάρχη .

“Εσύ έκανες να πετάξει το γεράκι;Πως τα κατάφερες Θεόδωρε μου; Μήπως είσαι μάγος;” τον ρώτησε ο δήμαρχος.

Ο π.Νομάρχης δειλά δειλά είπε στον δήμαρχο:

”Διονύση μου, δεν ήταν δύσκολο να κάνω να πετάξει το γεράκι. Εγώ αυτό που έκανα ήταν να κόψω το κλαδί. Το γεράκι τότε ανακάλυψε πως είχε φτερά και άρχισε να πετά!” 

Πολλές φορές πρέπει κάποιος να «σπάσει» το κλαδί απο κατω μας,ωστε να ανακαλύψουμε τα δικά μας λαμπερά και δυνατά φτερά συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ήρθε η ώρα ας σταματήσουμε να φοβόμαστε και να προσκυνάμε τον δημαρχο! Το μυαλό είναι ο στόχος το νου σου ρέ!!!

1 σχόλιο:

  1. 1.Τοποθετούμαι ως ανώτερος και φέρομαι στους άλλους σαν να είναι κατώτεροι, δίνοντας συμβουλές, πατρονάροντας, υπογραμμίζοντας «λάθη» και αναδεικνύοντας «ελαττώματα».
    2. Επιδεικνύω μια αντι-εξαρτητική στάση που δηλώνει ότι δεν έχω ανάγκη κανέναν και επομένως δεν καταδέχομαι να προσεγγίσω τους άλλους να ζητήσω βοήθεια ή υποστήριξη
    3.Έχω υπερβολικές απαιτήσεις, έχω συνηθίσει να γίνεται το δικό μου, θεωρώ ότι κάθε μέσο είναι θεμιτό προκειμένου να ικανοποιήσω τις ανάγκες μου, ενώ δεν έχω καμία απολύτως διάθεση να ανταποδώσω.
    4. Γίνομαι αυτόκλητος τιμωρός, εντοπίζοντας κι επισημαίνοντας τις τρύπες στις επιτυχίες και ικανότητες των άλλων, κατά κύριο λόγο για να μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα και να μην κακομαθαίνουν.
    5. Κάνω τα πάντα για να τερματίσω πρώτος και να βγω από πάνω ανεξάρτητα από το πόσο σημαντικό ή ασήμαντο είναι το θέμα που διακυβεύεται.
    6. Αντιστέκομαι στην οικειότητα και ποτέ δεν δίνω στους άλλους αυτό που ζητάνε ή χρειάζονται είτε αυτό είναι η εκτίμηση, η προσοχή ή απλά η παρουσία μου.
    7. Δίνω υποσχέσεις και μετά τις αθετώ, κάνω σχέδια και μετά τα παίρνω πίσω, ζητάω από τους ανθρώπους να με εμπιστευτούν και μετά προδίδω την εμπιστοσύνη τους. Επίσης κάνω ότι δεν καταλαβαίνω, παριστάνω ότι δεν θυμάμαι, αγνοώ ενδεχόμενες αρνήσεις και αδιαφορώ για τις όποιες αιτήσεις.
    8.Ποτέ δεν ικανοποιούμαι και πουθενά δεν πιάνομαι. Αν μου δείξουν ενδιαφέρον θα αισθανθώ πίεση και αν κρατηθούν μακριά θα το εκλάβω ως αδιαφορία. Δηλαδή «κορώνα κερδίζω και γράμματα χάνεις».
    9. Δεν παραδέχομαι τα λάθη μου, ποτέ δεν ζητάω συγνώμη και σε κάθε περίπτωση θέλω πάντα να έχω την τελευταία λέξη.
    10. Αν με πειράξεις έχεις τελειώσει για μένα. Θα στο χρεώσω, θα στο κρατήσω, θα στο χτυπήσω και θα περιμένω όσο χρειαστεί μέχρι να καταφέρω να σε τιμωρήσω. Δεν ξεχνώ και δεν συγχωρώ.
    11. Σε ό,τι αφορά τις πεποιθήσεις μου και την κοσμοθεωρία μου είμαι αδιάλλακτος και αμετακίνητος. Με άλλα λόγια, μουλαρώνω για να μην κάνω το δικό σου, γιατί το να κάνω το δικό σου (ακόμα κι αν είναι προς το συμφέρον μου) το αντιλαμβάνομαι σαν προσωπική ήττα και συνθηκολόγηση.
    12. Είναι αδύνατον να μείνω σε σταθερή θερμοκρασία: αν ο άλλος είναι «καλός» είμαι ζεστός, αν είναι «κακός» παγώνω. Διευκρινίζω ότι «καλός» σημαίνει ότι ο άλλος πηγαίνει με τα νερά μου και «κακός» ότι ζητάει πράγματα από μένα, μου ρίχνει ευθύνες ή με στριμώχνει.
    13. Δεν χαρίζω εύκολα την εμπιστοσύνη μου. Δοκιμάζω τους άλλους, τεστάρω μέχρι που μπορούν να φτάσουν για μένα και κυρίως τσεκάρω μέχρι που με παίρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή