ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ – ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΤΥΛΟ ...

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

"Αστοχία στη μελέτη της Αγίου Αλεξάνδρου" παραδέχτηκε ο Διονύσης Χατζηδάκης μετά από πιέσεις του δημοτικού συμβούλου κ. Τρύφωνα Μπουγά!

Μία σειρά από μείζονα θέματα έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Τρύφων Μπουγάς. Το πρώτο θέμα ήταν για τα κουνούπια.«Επειδή βρισκόμαστε στις αρχές του Μάη και πλησιάζει καλοκαίρι, τι γίνεται με τους ψεκασμούς για τα κουνούπια; Γίνονται κάθε χρόνο ψεκασμοί, όμως κάθε καλοκαίρι παρά τους ψεκασμούς έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Ειδικά σε ορισμένες περιοχές του Παλαιού Φαλήρου το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο. Έχει ληφθεί κάποια μέριμνα για φέτος;" ρώτησε το δήμαρχο ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Τρύφων Μπουγάς για να λάβει την απάντηση από τον κ. Διονύση Χατζηδάκη ότι «γίνονται ψεκασμοί δύο φορές την εβδομάδα». 


Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Τι γίνεται με τα πρακτικά. Όταν θα μας τα φέρετε να τα επικυρώσουμε δεν θα θυμόμαστε καν, τι ακριβώς έχει γίνει. Είμαστε εδώ, δύο χρόνια τώρα και δεν έχουμε δει πρακτικά. Επιφυλάσσομαι ότι εγώ δεν πρόκειται να υπογράψω κανένα πρακτικό και θα ζητήσω από την αρχή να ακούσω όλες τις κασέτες για να μπορώ να θυμάμαι τι θα υπογράφω". Επίσης, ο κ. Μπουγάς ανέφερε ότι δέχτηκε μία καταγγελία σχετικά με τη λαϊκή αγορά, που έχει μεταφερθεί στο Ταε Κβον Ντο, αφού ζητήθηκε από τους παραγωγούς να πληρώνουν στο Δήμο για το συγκεκριμένο χώρο, τον οποίο καταλαμβάνουν. Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι: 
«Είχαμε πει παλαιότερα, στη λαϊκή τη βιολογική, για 25 θέσεις. Αυτές αυξανόντουσαν σιγά σιγά και πήγαν παραπάνω. Ζήτησα λοιπόν από αυτούς που βάζουν πάγκους να μου δώσουν τα πιστοποιητικά τους ότι είναι καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων. Είναι ασήμαντο το ποσό που έχουν να πληρώσουν. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα το 25 να το φέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο και να το κάνουμε 50 ή 60 αρκεί να είναι καλλιεργητές. Κάθε ένας να έχει μπροστά του την καρτέλα του ότι κάνει βιολογική καλλιέργεια. Γιατί δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε αν οι ντομάτες ήταν βιολογικές και δεν ήταν από καφάσι και τις πουλάει ακριβότερα. Λοιπόν, τους κάλεσε ο κ. Φωστηρόπουλος και τους δώσαμε προθεσμία για να έρθουν και πήγαν να κάνουν και ρύθμιση νομοθετική για τον αριθμό και για το ποσό που θα δίνουν".

Τη συνέχεια ο κ. Μπουγάς έθεσε επί τάπητος το φλέγον ζήτημα της οδού Αλεξάνδρου: "Τι γίνεται με την Αγίου Αλεξάνδρου; Παλαιότερα μου είχατε πει ότι το θέμα είναι στις διακλαδώσεις που υποχωρεί το έδαφος και θα γίνουν κάποιες επισκευές. Δεν το αμφισβήτησα. Στην πορεία άρχισαν ξανά εργασίες και έθεσα πάλι το θέμα σε άλλο δημοτικό συμβούλιο. Μου κάνατε μία αγωγή μου ζητάτε 100.000 ευρώ. Προχθές λοιπόν πάλι στην Αγίου Αλεξάνδρου βλέπω έργα. Ξανά κομπρεσέρ. Λέω για να πάω να δώ τι γίνεται. Πλησιάζω, ήταν τρεις εστίες εργατών που εργαζόταν εκεί. Στο ένα σημείο τοποθετούσαν πλακάκια και όταν τους ρώτησα τι κάνετε, πώς τα βάζετε τα πλακάκια και υποχωρούν, οι εργάτες μου απάντησαν ότι συνέχεια θα υποχωρούν. Και φυσικά όταν πήγα να τραβήξω βίντεο με παρεμπόδισαν. Οι εργάτες φορούσαν μπλούζες της εταιρίας Οδός ΑΤΕ και ψάχνοντας διαπιστώνω ότι από πίσω είναι ο γνωστός μεγαλοεργολάβος που έχει πάρει όλα τα δημόσια έργα στο Παλαιό Φάληρο, ο κ. Τσίγκος. Θέλω αναλυτικά να μου δώσετε πληροφορίες για τα έργα που έχει πάρει ο Τσίγκος στο Παλαιό Φάληρο και τα ποσά που έχει λάβει. Στην αρχή μου είπατε ότι υπεύθυνος του έργου είναι ο κ. Τσίγκος, μετά με την αγωγή σας μου λέτε ότι δεν έχει καμία σχέση ο Τσίγκος και τώρα πάλι μου λέτε ότι τις επισκευές τις έχει αναλάβει ο Τσίγκος.

Ο Τσίγκος βάζει άμμο από κάτω και από πάνω τα πλακάκια. Πώς λοιπόν να μην υποχωρήσουν οι πλάκες;

Δεν είδα κανέναν από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου να εποπτεύει τι κάνει στην Αγίου Αλεξάνδρου ο Τσίγκος.

Πείτε στον κ. Τσίγγο ότι οι πολίτες και οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν κάθε δικαίωμα να ελέγχουν και να κοιτάζουν τι κάνει ο εργολάβος και δεν είναι σωστό να τους παρεμποδίζουν".

Ο κ. Χατζηδάκης απαντώντας παραδέχτηκε αστοχία στη μελέτη, την οποία διαπίστωσε εκ των υστέρων, όπως είπε γι'α αυτό και τώρα το έργο παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα σε όλη την Αγ Αλεξάνδρου.

.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου